Citat:
Prvobitno poslao korisnik SEEUSAIC
NETACNO: 2016 single $10,350; married filing jointly $20,700; married filing separately $4,050. Ovo iznosi se NE POKLAPAJU sa godisnjim standard deductions.
Foreign income exclusion za 2016-tu je bio $101,300 i to ne znaci da ne mora da se prijavi porez, naprotiv: mora da se prijavi porez da bi se zatrazio exclusion.
Dalje dezinformacije, bez obzira na to da li su dosle od clanova foruma ili od firmi iz Srbije, bice sankcionisane.
Sup.Mod.
|
Oprostite ako ispada da sirim dezinformacije, ali meni su tako rekli iz te izvesne firme, koja se time bavi... ja samo pokusavam da se informisem o pravilima koja vaze za nosioce zelene karte, koja pretpostavljam da treba da znaju i ostali sa ovog foruma, tj. da je svima nama u interesu znati...
Moje pitanje u vezi zarade u US glasi, da li zarada ako je bila ispod godisnjeg standard deduction-a mora ili ne mora da se prijavljuje? (moja je bila ispod 1000$ za tu godinu, sto definitivno jeste ispod te cifre)
Ako mora, a to se ne ucini, koje ce posledice snositi nosilac zelene karte i u kom vremenskom intervalu ce ih snositi (bilo da nije prijavljena zarada u US, van US ili i jedna i druga da nije prijavljena)?
Izvinjavam se jos jednom ako sirim netacne informacije, to mi nije cilj, cilj mi je da dodjem do tacnih informacija nekako.