View Single Post
Staro 16.01.2018, 03:50
koming koming je offline
Član

Datum prijave: 29.11.2011
Nepromenjeno

Bojim se da puno ljudi ne shvata o kojim malim boginjama se radi. Mi koji smo rodjeni posle 1970, nismo prelezali MORBILE! Morbili se "ne leže", oni se "boluju".
U nase vreme su se malim boginjama zvale RUBEOLE i one nemaju kriticnu klinicku sliku.
Moja supruga je pre tri godine "zakacila" morbile i zvali su je iz zavoda za javno zdravlje da joj kazu da je ona 82 registrovani slucaj u Srbiji, da pitaju da li je vakcinisana, da li zna gde ih je dobila, da li je putovala... Bila je "rupa" u vakcinaciji 90-ih u Bosni i odatle je krenulo pre par godina(Bliski istok-Bosna-N.Sad-Beograd) - uglavnom studenti razneli virus. Reki su nam da ako vakcinisani i dobiju, imaju bas blagu klinicku sliku. Proverili smo u kartonu i ona je vakcinisana i revakcinisana.
Medjutim, odmah posle vakcine je sa roditeljima isla na odmor i imala je strasnu temperaturu i celo letovanje se lose osecala. Po povratku u Beograd,roditelji su je odveli kod lekara i lekar tada nije povezao te simptome sa vakcinom, vec je to proslo kao suncanica. Ta vakcina se nije dobro primila i imala je "rupu" u imunitetu, zato je i "nadrljala".
Ja sam non stop bio pored nje i nisam se zarazio. Epidemija se stravicno siri - ako se jedan zakaslje u autobusu, zarazi ceo autobus (dakle, mene je zastitila moja draga vakcina od pre 40 godina!).
Mesec dana se "dusa rastaje od tela", bez preterivanja. Morbili razore organizam i posle toga imunitet se vraca tek nakon godinu dana... STRASNO!!! Kod "malih boginja", "mala" je samo ospa, a sve ostalo je "veliko".
Dramu oko vakcine prave samo oni koji to nisu videli i doziveli, sto nikome ne zelim.
Primajte sve sto traze i bezite odavde! Ziveli!
Reply With Quote