View Single Post
Staro 18.01.2018, 07:41
johnywalker johnywalker je offline
Stari vuk

Datum prijave: 03.05.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Ggaga Prikaz poruke
Da li neko moze da pojasni proceduru dobijanja posla tj selekcije?Naime koliko je realno dobiti posao sa GC iz Srbije putem online intervjua i skype broja i koliko poslodavci insistiraju na live kontaktu.Pritom ne mislim na bazicne poslove po shopovima i kaficima vec npr poslove u banci,administraciji,industriji.Razmisljam da odem radi aktivacije GC i posle toga trazim posao odavde ( preko oglasa i naravno preko licnih kontakata) jer ovde imam dobar posao u banci i tamo ne bih zapocinjala sa bilo kakvim poslovima a ne sedi mi se u Usa bez posla sa kirijama od >1500$.Koliko je takav scenario realan?Hvala
Ja sam upravo tako našao posao. U Maju 2015 sam dobio vizu. Isti dan sam napravio CV na engleskom i gore u osnovnim podacima napisao: Legal status: Legal Permanent Residnet (Green Card holder)

i onda naveo ostale stavri bitni za CV.
Kupio sam američki broj telefona preko skypa i taj broj naveo u kontaktu. Adresu nisam nikakvu stavljao.
Otišao sam na monster.com i direktno na stranice raznih firmi i tamo onda pod carrers gledao kakve poslove trenutno nude i slao prijave. Za neke poslove sam dobio odbijenicu bez da je bio bilo kakav razgovor ili slicno, nego standardni odgovor zao nam je, bla bla, a za neke poslove sam imao i intervju. Oni su me zvali na broj telefona koji sam naveo u CV.
Na kraju sam tako i dobio posao u svojoj struci kao informatičar.

Znači, nije nemoguće. Tek 2 mjeseca poslije sam otišao u SAD i aktivirao GC i sve ostale stvari. Posao sam dobio dok sam još bio u Evropi. Oni su me sačekali 10ak dana dok mi je stigao SSN i to je to. Počeo raditi.

Puno sreće.
Reply With Quote