Tema: Ulazak u SAD
View Single Post
Staro 21.01.2018, 17:52
kuki kuki je offline
Drug član

Datum prijave: 28.06.2015
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik kuki Prikaz poruke
Zanima me i sta je kazna za nekoga ko ne prijavi prihod van US, (jer koliko sam shvatio, svaku i najmanju zaradu van US smo duzni da prijavimo, pa tek tada trazimo exclusion... ) a u trenutku kada je to trebalo da uradi, nije ni bio u Americi fizicki prisutan?

Da li neprijavljivanje prihoda moze da dovede u pitanje status Permanent Resident-a ( tj. dal moze da izazove oduzimanje zelene karte)?

ili samo novcane kazne mogu biti izrecene i nakon koliko vremena mogu biti novcane kazne?
Rekoh da citiram sam sebe, obzirom da na ovoj temi poruke idu prilicno ovih dana, a nisam nasao odgovor na ovo postavljeno pitanje

Dobro, znaci ispod 10.350$ zaradjenih u US tokom 2016. godine, samac koji nije prijavio ovu zaradu ni nije u nikakvom prekrsaju, tj. nema da brine sto tu zaradu nije prijavio.

A pretpostavljam na osnovu iscitanog da jeste u prekrsaju ako nije prijavio zaradu van USA za 2016 fiskalnu godinu ma koliko mala ona bila, iako je ta zarada manja od 10.000$ i to cak zajedno sa zaradom u USA manja od 10.000. Koja je kazna za ovo, ako neko bude razotkriven, iako i da je prijavio zaradu, ne bi morao da placa porez, jer je ta zarada van US ispod 101.000$ bila (bila je cak i ispod 10.000$)?
Reply With Quote