Citat:
Prvobitno poslao korisnik Jorda
Molio bih Tikicu da se javi sa updateom za ovu situaciju.
Imam nekoga ko bi mi pomogao na ovaj nacin, vec je stavljeno moje ime kao korisnik bas na Macys karticu od pre neki dan ali nije trazen SSN (koji naravno nemam jer sam jos u RS).
Na kucnu adresu (od kontakta u USA) stize ista kartica samo sa mojim imenom.
Da li je tebi taj neko bio garant da dobijes sasvim novu karticu ili te samo stavio kao authorised person?
Hvala.
|
Ja sam dobila dodatnu karticu kao Additional credit card user. To znaci da ja imam fizicki novu karticu koja je vezana za isti racun osobe koja mi je pomogla i sa istim limitom.
Sto se moje situacije do sada tice, vec tri puta sam dobila povecnje kreditnog limita na AMEXu. Prvo nakon 6 meseci, zatim nakon godinu dana, i poslednje (koje me je stvarno iznenadilo) nedavno - tri meseca nakon prethodnog.
U medjuvremenu sam aplicirala za
Discover i odobren mi je na 2,5k.
VAZNO U Srbiji nigde više ne prihvataju ovu karticu buduci da je ona deo Diners-a, koji je blokiran! Barem je tako bilo u septembru 2017.
Ja sam karticu izvadila znajuci da ce je lako odobriti, a samo iz razloga sto nema Forigne fee. Na kraju tada uopste nije posluzila svrsi.
Inace ima ok cash back po kategorijama koje se menjaju, i ok je radila na drugim mestima u inostranstvu.
Aplicirala sam pre nje za Capital one (onu kojom se sakupljaju milje), i iako mi je Credit Karma pokazala da su mi šanse velike, nisu mi je odobrili zbog
nedovoljno duge istorije u US. To mi je oborilo skor za 12 bodova. Ali se nakon nekoliko meseci oporavio sa porastom limita na Amex-u.
Juce sam odlucila da apliciram za BOA Travel Rewards Visa, obzirom da imam racun kod njih (sto daje dodatnih 10% bodova), nema Forigne fee, i da planiram kupovinu povratne karte za Srbiju. Odobrena mi je odmah na 15k.
Trenutni score mi je excellent.
Sa istorijom samo lagano i pametno! Cim mozete vadite novu karticu, povecavajte dostupne limite, trudite se da ne trošite preko 30% i naravno placajte na vreme.
Nadam se da ce ovo nekome pomoci.
Pozdrav