Zdravo ljudi!
Izvučen sam ove godine za GC broj 4***, znači računam da bi to trebalo da bude oko decembra, ako bude sve kako treba.
E sad, ja sam završio prvu godinu fakulteta (drugi fakultet po redu, u pitanju je umjetnički fakultet) pa sam odustao i pokajao se, i onda me profesor ponovo pitao da nastavim i da mu javim ova dva dana da li bih da nastavljam sa studijama i ozbiljno se razmisljam jer je u pitanju fakultet na koji se pretesko upisuje a u USA su te studije preskupe.
Zanima me,
koliko je izvodljivo da dovršim preostale 3 godine studija a da u isto vrijeme održavam status GC holdera? Znači, mogao bih da boravim u tom slučaju u USA tokom zimskog i ljetnjeg raspusta. Znam da mi se onda te godine ne mogu računati za državljanstvo i to mi je ok, dovoljno bi mi bilo samo da održim nekako status tj. da mi ne uzmu kartu. Iščitao sam ovaj thread i vidio da ima različitih iskustava pa eto ako neko može opet da podijeli svježiji uvid u ovaj tip situacija. Tj. da li neko zna kakav im je stav na aerodromima ako im kao razlog odsustva kazem da jos uvijek studiram u svojoj zemlji, da li je to valjan razlog odsustva?
Napomenuo bih jos da svakako planiram da posle tri godine tamo predjem i onda radim na procesu naturalizacije.
Znam za postojanje residence permit-a ali me zanima da li je moguće bez toga, jer ja dok dobijem vizu i podjem da je aktiviram eto završena već druga godina; onda ostaju druga i treća koje su "problematične!" tj da li ove dvije godine mogu da se "izvučem" na dva odlaska godišnje (u januaru) i ljeti (jun-sept).
Izvinite na ovolikom teksta

Unaprijed hvala na odgovoru!