Tema: Ulazak u SAD
View Single Post
Staro 27.06.2018, 09:03
Ggaga Ggaga je offline
Stari vuk

Datum prijave: 15.05.2017
US lokacija: Washington DC
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik lazooooo Prikaz poruke
Zdravo ljudi!

Izvučen sam ove godine za GC broj 4***, znači računam da bi to trebalo da bude oko decembra, ako bude sve kako treba.

E sad, ja sam završio prvu godinu fakulteta (drugi fakultet po redu, u pitanju je umjetnički fakultet) pa sam odustao i pokajao se, i onda me profesor ponovo pitao da nastavim i da mu javim ova dva dana da li bih da nastavljam sa studijama i ozbiljno se razmisljam jer je u pitanju fakultet na koji se pretesko upisuje a u USA su te studije preskupe.
Zanima me, koliko je izvodljivo da dovršim preostale 3 godine studija a da u isto vrijeme održavam status GC holdera? Znači, mogao bih da boravim u tom slučaju u USA tokom zimskog i ljetnjeg raspusta. Znam da mi se onda te godine ne mogu računati za državljanstvo i to mi je ok, dovoljno bi mi bilo samo da održim nekako status tj. da mi ne uzmu kartu. Iščitao sam ovaj thread i vidio da ima različitih iskustava pa eto ako neko može opet da podijeli svježiji uvid u ovaj tip situacija. Tj. da li neko zna kakav im je stav na aerodromima ako im kao razlog odsustva kazem da jos uvijek studiram u svojoj zemlji, da li je to valjan razlog odsustva?
Napomenuo bih jos da svakako planiram da posle tri godine tamo predjem i onda radim na procesu naturalizacije.
Znam za postojanje residence permit-a ali me zanima da li je moguće bez toga, jer ja dok dobijem vizu i podjem da je aktiviram eto završena već druga godina; onda ostaju druga i treća koje su "problematične!" tj da li ove dvije godine mogu da se "izvučem" na dva odlaska godišnje (u januaru) i ljeti (jun-sept).
Izvinite na ovolikom teksta Unaprijed hvala na odgovoru!
Trebalo bi da mozes ali se raspitaj podrobno kod ljudi koji su vec to radili ili sa nekim immmigration lawyerom. Naime za do 6 meseci odsustva ne bi trebalo da te nista pitaju za sve preko ti je najsigurnije da pre izlaska iz USA trazi dozvolu za povratak. U suprotnom carinici na granici uvek imaju diskreciono pravo da te vrate i ospore GC.Pozdrav
Reply With Quote