Tema: Ulazak u SAD
View Single Post
Staro 29.06.2018, 22:21
njablanovic njablanovic je offline
Član

Datum prijave: 29.06.2018
Nepromenjeno

Postovani,
Dobio sam imigrantsku vizu koja mi vazi do 23 jula i planiram da odem 13 jula sa povratkom 30 jula ove godine. Kraci put je kako bih samo aktivirao svoj status i zapoceo proceduru dobijanja ssn-a i gc-a. Znam da se ceka malo duze dostavljanje GC na adresu i najverovatnije nece biti dostavljena do datuma izlaska iz zemlje (planiram da ovlastim lice da mi preuzme GC i da mi je posalje DHL-om u Srbiju). Citajuci vase postove sa iskustvima znam da ce mi na prvom ulasku biti lupljen jajasti pecat DHS-a sa datumom ulaska koji bi trebalo da mi predstavlja privremeni GC vazenja godinu dana dok mi se ne dostavi plastificirana na adresu i sa tim pecatom bi trebalo da imam dozvoljeni izlazak i ulazak u US ( svakako ne planiram duze od 6 meseci da budem odsutan te mislim da mi nije potreban reentry permit). Tu istu informaciju sam nasao i na sajtu americke ambasade u argentini
https://ar.usembassy.gov/visas/what-...ed-and-issued/
, medjutim na sajtu nase americke ambsade nema takve informacije niti sam igde drugde u pisanoj formi nasao da mi taj pecat sluzi kao privremeni gc. Pokusao sam telefonskim putem da zakazem razgovor u americkoj ambasadi kako bih se informisao medjutim gospodin kada je cuo moje pitanje je bio izuzetno grub rekavsi mi da ne smem da napustim zemlju dok cekam gc i da to pitanje maltene svako pita i prakticno mi je spustio slusalicu. Moram da priznam da sam u maloj nedoumici sta da radim pa bih Vas, forumase, zamolio oko pomoci. Hvala
Reply With Quote