View Single Post
Staro 10.10.2018, 14:05
aleksandarzz aleksandarzz je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.05.2017
US lokacija: Amherst, NY
YU lokacija: Veliko Gradiste, Srbija
Nepromenjeno

NY State
Ode se u DMV i odmah se polaze test. Potrebno je imati 14 tacnih odgovora na 20 pitanja. Ko ne polozi, moze da proba i drugi put. Ko i tad padne, moze tek sutradan da proba ponovo. Mislim da se ne placa nista dodatno za novo polaganje.
Nakon toga mora da se odslusa neki dosadni petosatni kurs. Cesto se odrzavaju pa je to lako moguce obaviti u roku od 3-4 dana. Onda se zakazuje polaganje voznje. Za prvi naredni termin se ceka bar 3 nedelje. Ko padne (kao budala-ja) zakazuje ponovo i opet ceka. U cenu su uracunata 2 pokusaja, pa onaj ko mora da ide 3. put mora da plati jos 10$.
U DMV se placa oko 60$ i to pokriva sve troskove oko dozvole. Petosatni kurs je dodatnih 20-30$ i placa se tamo gde se slusa.
Na polaganje se mora doci sa autom koji ima vazecu registraciju i osiguranje. Moze i rent a car. Nije bitno ko ce da ga doveze na polaganje, ali uz onog ko polaze mora da bude neko ko ima NYS dozvolu.
Za drzavu Njujork stoji da mozete da vozite sa stranom dozvolom i prevodom ako ona nije na engleskom, i da morate da aplicirate za Njujorsku u roku od tri meseca. Da li je tako i u praksi - ne znam. Ovde se policija ne krije iza drveca, a ne sme ni da vas zaustavlja ako niste napravili neki prekrsaj, tako da se nisam ni sretao sa policijom da bi znao kako je u praksi.
Reply With Quote