View Single Post
Staro 12.10.2018, 23:20
uran's Avatar
uran uran je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 21.04.2018
US lokacija: Northwest Pacific
YU lokacija: Tel Aviv, Israel
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik VectorZz Prikaz poruke
Hmm, par pitanja?
Posto se bavim ITem duze vreme, i umrezio sam se lepo sa ljudima sa svih strana, pa imam i neku mogucnost da povucem malo vise da pokrenem proces za transfer u US, kakve su situacije sa ovim gradovima(slika dole). Pratim forum godinama, al eto neki podaci iz prakse bi dobro dosli, ovo sto ja imam sakupljeno je sa indeed i numbeo statisticki, mozda i nije realno, mozda i jeste. Tu je neka average plata, posto imam dovoljno iskustva za nju, kakva je mogucnost nekog zivota u tim gradovima, posle nekih okvirnih taxi?

zvuci mi neobicno da neka firma zeli da dovede outsourcera u USA kad im je upravo cilj da smanje troskove, right ?

To dakle dovodi do drugog logicnog pitanja, koliko se tebi isplati da odes u USA ? Narocito mi nije jasno zasto bi se neki IT koji je radio uspesno iz Srbije sada uvaljivao u neki superskup americki grad tipa NYC, SFR i slicno ?

Sto se tice troskova zivota nemoj mnogo da razbijas glavu. Ako si samac mozes i sa $1000 mesecno, a ako pak vuces porodicu i jos malu decu well, racunaj minimum $5000 za iole pristojan zivot... (dakle lep stancic na sigurnom mestu, auto i barem kakvo tako zdravstveno)