Tema: Ulazak u SAD
View Single Post
Staro 18.02.2019, 19:19
slucajni_prolaznik slucajni_prolaznik je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.05.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dobitnikDV Prikaz poruke
Po mene to je takva siva zona da niko me ne moze konsultovati kako je po zakonu. A i ne verujem da je ovakva rabota propisana. Jer GC se izdade i na one koji ne znaju da zucne na engleski, a ipak od njih se ocekuje na PoE sepak da odgovore na neke pitanja. Pa zato osvem patalci iz licno iskustvo ne ni ocekujem legalan savjet .... Po se izgleda sve se svedi na covek na koji se uleta na emigracionu, i dali uopste je zainteresovan da se zamara il ne...
Moje iskustvo je da vas sluzbenik na ulasku pozove na salter i to ako ste zajedno dolazite svi na salter. Dakle, supruga i ja smo drzali odvojeno dokumenta, ona je prva prisla salteru, ali je sluzbenik na njene rece da nas ima dvoje, bukvalno rekao ono sto sam vec napisao: "ukoliko ste zajedno, dodjite oboje na salter". Mislim da ne bi trebalo da bude problem da dodje i jos neko, bez obzira na vrstu vize, pogotovo ako idete na istu adresu. Video sam i porodicu od 5 clanova gde svi zajedno predaju zutu kovertu, kao i oca koji vec ima green card, koji je po prvi put uvodio decu (chain migration). Sluzbenik nece previse pricati, samo pitanje tipa na koju adresu idete, stavite ruku radi otisaka, gledajte u kameru i to je to. Cak ce vise mahati rukom nego pricati. Mozda bi bilo bolje i da idete na neki veci aerodrom gde ima "svakakvih slucajeva", pa svakako necete biti previse neobicni. Ukoliko vec vi govorite bolje engleski, pridjite salteru prvi i objasnite situaciju. Siguran sam da nece biti problema.
Reply With Quote