Citat:
Prvobitno poslao korisnik vuxanne
Ima limit kad mozes da saljes privatne poruke jer imaju minimum required. Ma nije bitna lokacija kad radis poslediplomske jedino su ti ove stvari bitne: pristupacnost, mozes da zivis tamo bez auta jer je malo i imaju autobusi do Walmarta, sigurno, dobra skola i dobar CS. Veruj mi nemas vremena da mrdas ne znam gde toliko ovde je ozbiljnije studiranje imas mnogo vise domacih i projakata, nije kao kod nas odes samo na ispit (bar vecinom).
|
Apsolutno sam svjestan ove poslednje stavke i to ce mi donekle i biti presudno u odluci da se upustim u ovu avanturu. Nisam pretjerano jak sa researchom jer sam bukvalno sa faksa uskocio u industriju, ali kapiram da je i research vjestina koja se uci - zato mi je bitno da odaberem instituciju koja ima jak taj program i dobrog mentora sa kojim mogu saradjivati.
Sto se lokacije tice - kapiram da se osnovne stvari mogu zavrsavati i sa javnim prevozom. Na neke duze staze, koliko sam mogao da skapiram, ni kupovina auta nije toliko prevelika investicija, tako da mislim da bi se mogao adaptirati. Uostalom, ma koliko zelio NY, gdje ti auto nije potrebno, ulazak na neki od njihovih PhD programa je nazalost mislim nedostizno u ovom trenutku, tako da mislim da ce se i na duze staze isplatiti neka manja sredina koja ima kvalitetan program i puno laksi put za napredovanje.