Citat:
Prvobitno poslao korisnik landlord
ej ovako prvo da se oboma zahvalim na zaista korisnim informacijama koje ste nam dali. A sad dalje da vas "maltretiram" 
|
Slobodno zato smo tu
Citat:
PRvo te tri varijante koje si opisao, pa da sam na tvom mjestu i ja bih izabrao tu drugu, samo bih ja kakav pesimista jesam stalno mislio o tome da se niko nece mene sjetiti da mi posalje iz banke tu kreditnu karticu.
SVAKO APLICIRANJE ZA KREDITNU KARTICU UTICE LOSE NA TVOJU ISTORIJU.
E, sad ovo mi nije jasno. Da li si ovo mislio da ako te odbiju pa ti to utice lose ili?
|
Postoji nesto sto se zove kreditni biro to je organ koji funkcionishe na nacionalnom nivou i sve banke preko tog organa dolaze do tovjih informacija... o tvojoj kreditnoj istoriji, onda kada vide banke da si redovni platisha oni ti shalju ponudu za kreditnu karticu to se desava obicno 4 meseca nakon prvog redovnog primanja. Dalje... imase nesto sto se zove credit score i svaki put kada ti ili neko za tebe aplicira za kreditnu karticu, proveri kreditnu istoriju itd. tebi se skidaju poeni sa tog scora, e sada za soft credit check ti se skidaju poeni na nekih 2 nedelje obicno oko 1/2 poena i onda ti se vracaju nakon te dve nedelje, a za hard credit check ti se skidaju skorz na skroz. Poeni se dobijaju tako sto redovno primas platu redovno placas racun za gas i redovno odplacujes kredit za kucu ili skolu nisam sigurna koji su josh nacini da se to gradi ko svet. Nakon svakog "hard" kredit checka ti mozes slobodno da zahtevash da ti se dostavi primer tvoje kreditne istorije. Soft kredit check ti se radi kada otvarash racun za telefon (post paid) kada uvodish kablovsku itd.... a hadr ti se radi kada apliciras za kreditne kartice, kredite za auto itd....
Citat:
Centralna klima - jel to nesto kao centralno grijanje samo sto ljeti jos imas i hladjenje? Ma tako sam ja zamisljao da je u vecini urbanih dijelova USA-a. Da je na taj nacin rijeseno grijanje.
|
Kada zivis u zgradi koja je sa pocetka proslog veka nemosh da imash da imas takve privilegije centralne klime. Da centralna klima moze da greje i da hladi isto kao ova nasa skolopocija moze takodje ali sa potrosnjom struje koju ni djerdap ne bi mogao da zadovolji