U pravu ste...nije.
Imaju neverovatne kokice (ja kod mene imam radnju specijalizovanu za kokice :-)) E sada, ja volim njihove slatke kokice (sa karamelom i sl), medjutim ni u jednoj radnji (jewels i sl) jos nisam uspeo da nadjem normalan "plain" kukuruz za kokanje (pogotovo za mikrotalasnu). Svi su u fazonu "dosta putera", "bioskopski sa ultra mega giga putera", "light puter" i sl...da se razumemo, ja sam i u srbiji stavljao puter na kokice, ali ovo je uzas.
Razlog zasto su skupe kokice je zato sto je ovde kukuruz ekstremno skup. Dobro ste culi...ekstremno skup (najpovoljnije ces naci 2 klipa za 1$...ali to jako retko, uglavnom 1$ klip). Generalno, cena hrane ovde nema uopste nikakvu logiku...covek pomisli da nesto cega je amerika prepuna treba biti jeftino, kad ono skroz suprotno. Zato im je recimo indijski orah smesno jeftin (ali je zato normalan orah 3x skuplji od indijskog).
Sto se filmova tice, ja iznajmljujem blue-ray...i to je negde 5.5$ po filmu na 5 dana. Znam...skupo je, ali moze se priustiti, verujte mi. Takodje, imam HBO, a i dobar stari torrent i ovde vlada. Ja se nisam hteo baviti time kada sam stigao, ali onda su me kolege sa posla ubedile da su jako male sanse da uopste skrenem bilo kome paznju sa tim. Generalno, vise vas provajderi u srbiji zezaju za to, nego u US. No...ipak je ilegalno, pa ko voli...
|