Wingreen kolko ti je stara curica? Moj ce malisan za nedelju dana 28 mjeseci.
Ne sumnjam ja da ce on nauciti jezik i to savrseno da se nece ni poznavati za razliku od nas oddraslih koji cemo cijeli zivot imat akcenat. Medutim, tesko je sada na pocetku jer odgajateljice daju naredbe, upute, kazu im ajmo sada pospremiti igracke, ajmo sjesti za stol i slicno, daje im konkretne naredbe koje ako dijete ne razumije mogu mislit kolko se osjeca zbunjeno. Naravno ima razlika od tete do tete u vrticu, neke ce bas zbog te barijere posebnu paznju pokloniti bas tom djetetu koji ima vecu potrebu, medutim druge ce ignorirati dijete i prouzrokovati jos veci stres i tjeskobu kod djeteta.
Ovdje ima MOPS za mame, sastaju se na vise lokacija u gradu, dva puta mjesecno. To je dobro mjesto za upoznati druge mame, razgovarati o raznim temama u vezi roditeljstva. TAmo se moze stvoriti prilika za babysitanje doma uz vlastito dijete jer tesko da ce neko dati dijete nekom totalno nepoznatom, bez ikakve preporuke, vec tek kad se stvori odredeno povjerenje. Ja jos nisam isla ali planiramo ja i prijateljica jer nam treba drustvo koje ima djecu slicne dobi da se mogu igrati zajedno.
Intervju zakazan na 30.10.2008 Viza odobrena 
U Americi od 3.12.2008.
|