View Single Post
Staro 30.04.2020, 06:13
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno Step 2 CK Update

USMLE Step 2 CK:

- Za prolaz je neophodno 209 poena. Na svakih par godina se "crta" pomera na gore.
- Prosecan broj sekundi po pitanju je 90.
- Ceo ispit se sastoji od 8 blokova. 6 blokova od po 40 pitanja i 2 bloka od po 38. Svi blokovi traju po 60 minuta. Ova dva bloka sa 38 pitanja imaju proporcionalno vise vremena po pitanju jer se u njima nalazi Statisticki blok od 3 pitanja baziranih na rezultatima klinickog istrazivanja ili reklame za lek.
- Ukupno trajanje pauza je 45 minuta i to vreme se moze iskoristiti u vise navrata. (recimo 3x15 ili 30+15...). Ovo se odnosi iskljucivo na pauze koje se prave nakon zavrsenog bloka pitanja i to je "Scheduled Break"
- Postoji mogucnost da se u toku samo bloka napusti soba za testiranje (ako bas zapne ), ali to vreme ide na ustrb vremena dodeljenog za blok pitanja i nosi ogroman rizik da ponestane vremena da se urade sva pitanja u datom bloku. Ovaj tip pauze je "Unscheduled Break".
- Za vreme pauza ("Scheduled Break") dozvoljen je pristup ormaricu, dozvoljeno je korisenje mobilnog telefona, beleski... moze se cak i napustiti testing centar (recimo otici do auta na parkingu).
- Rezultat se dobija 3-4 nedelje nakon ispita - uvek sredom.

Moje iskustvo sa Step-a 2 CK:

Na test sam izasao nakon 8-9 nedelja pripreme (dedicated study time)

Koristio sam "Master the Borads" kao glavni izvor informacija, i nezaobilazni UWorld kao banku pitanja. Nakon ispita sam dosao do zakljucka da je sam UWorld bio vise nego dovoljan jer su koncepti iz banke pitanja pokrili preko 90% koncepta testiranih na samom testu.

Prediktori - Simulacioni testovi: NBME i UWorld imaju svoje predikcione testove. Za Step 2 CK bolju predikciju daju UWorld simulaconi testovi, dok NBME masi poprilicno i daje mnogo nizu procenu. UWorld simulacije su mi dale 252 & 249. Rezultat na Step-u 2 CK - 248 (identican onom koji sam dobio na Step-u 1)

Testing Centar je i ovog puta bio Prometric - Greenville, South Carolina.