Citat:
Prvobitno poslao korisnik Manrika
ikac89
Pod tim pitanjem sam mislio kada CEAC objavljuje konačan broj rednih brojeva za svaki region i kolika je gustina,ako sam najbolje razumeo gledajući Britsimona,rekao je wait and see.Čini mi se da će do 15-og jula izbaciti te podatke i on će uraditi analizu.
Hteo sam da pitam,tamo je u obrascu navedeno da moram da napišem gde sam živeo pre 16-e godine.Da li moram da idem u policiju i da uzmem istoriju adresa gde sam živeo i tako da upišem podatke,jer sam kao mali živeo kao podstanar i selili smo se na svakih godinu dana a bili smo prijavljeni na nekoj adresi koja nije imala veze sa našim trenutnim prebivalištem.Od 2003-e sam za stalno prijavljen u mom rodnom gradu i od tada do danas nisam menjao adresu u pasošu i ličnoj karti.Znači,da li da odem u policiju i da tražim istoriju stanovanja i to da napišem a ne neku tamo adresu koje se sećam gde sam živeo kao podstanar a nisam bio prijavljen.Zar toliko sve proveravaju.Takodje me interesuje,pošto ja živim u Beogradu skoro 15 godina,a nisam prijavljen ovde već u svom gradu(nijedan gazda nije hteo da me prijavi),a radim u Beogradu,ako me u ambasadi pitaju"kako to da rediš u Beogradu a prijavljen si sto km-a od istog,kako stižeš na posao,slagao si nas,diskvalifikovan".Dal je moguće tako nešto?
Takodje,ja sam stigao do treće godine ekonomskog fakulteta koji nikada na žalost nisam završio,a u polju gde treba uneti obrazovanje da unesem samo srednju školu,jer čini mi se da postoji i opcija gde mogu da unesem i dodatna obrazovanja al ne bih da unosim nezavršen fakultet i posle da imam problema na intervjuu.Help!
|
15. jula tj. oko 15. jula izlazi poslednji bulletin za prethodnu godinu i tada obično objave koliki je broj izvučenih za sledeću godinu, mada su u poslednje dve godine, ako se ne varam, objavljivali tek oko 15. avgusta tj. kada izađe prvi bulletin za narednu godinu. CEAC podaci, kada može da se vidi gustina, izlaze tek u januaru.
Što se tiče adresa to je u principu potpuno nebitno i nije razlog za diskvalifikaciju ukoliko se nešto zaboravi, posebno pošto je u pitanju ista zemlja. Dakle napiši čega se sećaš, pošto ti niko neće praviti problem zbog toga na intervjuu.
Što se tiče fakulteta, možeš da navedeš da si studirao od kad do kad i da u delu gde piše stečeno zvanje ili kako već, zaboravio sam, da napišeš, no diploma ili nešto slično.
U principu najbitni i najčešći razlozi za odbijanje na intervjuu su:
- pogrešno uneti podaci u prijavi tipa pogrešan datum rođenja, pogrešno ime ili prezime, neubacivanje u prijavu žene, dece, od ove godine pogrešan broj pasoša itd.
- nedovoljni nivo obrazovanja tj. manje od 12 godina redovnog školovanja
- neki zdravstveni problem tj. neka bolest koja može da ugrozi živote drugih ljudi u Americi
- neka prethodna zabrana ulaska u USA, koja još uvek važi tj. nije istekla, ili neko prekoračenje vize i sl.
Možda sam nešto i zaboravio, ali to je to od prilike.