Citat:
Prvobitno poslao korisnik ikac89
Ne, i derivati uzimaju vize tj. ako izvučeni ima još 4 derivata tj.supruga / suprugu i troje dece, oni zajedno uzimaju 5 viza, bez obzira što je sve to jedan entry. Dok npr. neko ko je singl, nema dece, uzima, logično samo jednu vizu.
|
Odakle informacija da svaki clan uzima jednu vizu? Ako moze izvor.
Nisi u pravu, potrudicu se da postujem. Naravno da dobijaju vize, ali njihove vize imaju derivative status. U mom slucaju, suprug je bio Aplikant (viza sa oznakom dv1), dok sam ja bila derivative (viza dv2),
inace nam je na vizi case number(onaj sa kojim je suprug izvucen) bio isti sto znaci da je jedna viza. Ne bih da postujem sliku vize iz pasosa, mislim da je dovoljno da se veruje na rec. Da dodam, moj suprug je izvucen kao single, mi smo se vencali mesec dan pre intervjua, tako da nije moglo ni da se racuna kao dva broja.
Btw, radila sam godinama kao pravni asistent advokata za imigraciju, i uglavnom po istom principu funkcionisu brojevi za vize. Uvek postoji principal aplikant i derivatives kad je u pitanju imigracioni proces bilo kog tipa.
Nisam sigurna da je gore pomenuti kredibilan izvor. Ljudi treba da se informisu sa zvanicnih sajtova vlade itd. informacije sa necijeg bloga nisu najpouzdaniji izvor.