Citat:
Prvobitno poslao korisnik uran
niko ne zna sta ce biti, to je tacno. Ali znamo zato sta se sada desava. Vize se ne izdaju. Cudi me da to ne znas, pa to znaju svi ?
Sto se tice Trumpa on ne samo da je jedva docekao da stopira izdavanje viza vec se na pocetku mandata zalozio i za komplet ukidanje DV. Ne ove, ne sledece godine vec za vecna vremena.
Ali to mu Schumer nije dozvolio jer je uporavo on bio kreator DV lutrije tako negde 90tih. Dakle, da, Trump ne odlucuje sam, ali u uslovima korone koristi maksimalno svoje ingerencije i okomio se na vize.
|
Ja zaista ne znam na konto cega ti donosis zakljucke... Otkud ispade da ne znam?

Kao neko sa pravom glasa u Americi, pratim situaciju u zemlji i politicku scenu, i vrlo sam upucena... Nisu samo vize pogodjene, vec su stopirani i procesi za zelenu kartu, drzavljanstva... Uostalom, pitanje je koliko se zaista zalaze za ukidanje, a koliko zapravo skuplja jeftine poene. Lutrijom dovode pretezno obrazovane ljude, strucne kadrove, a da u njih cent ulozili nisu, sto to ne bi koristili i dalje...