Citat:
Prvobitno poslao korisnik caliboy
Slazem se da postoje razne spekulacije na ovu temu. I ja sam citao svasta, i sto vise citas vise si sludjen. I ja sam se jedno vreme tripovao da sam diskvalifikovan jer sam pisao u polje "Middle name" ime oca. Mada nikada nisam saznao da li je to stvarno tako i bilo. Ove godine nisam pisao ime oca u to polje i supruga je izvucena.
Citao sam da su neki ljudi prolazili i sa starim fotografijama ali i da neki nisu i da sve zavisi od godine do godine i od osobe koja te obradjuje tamo u KCC-u ili gde vec...
Sve u svemu na nama je da obezbedimo nove fotografije da bismo izbegli problem. Fotografije imaju digitalne zapise koje nose u sebi o datumu kada su kreirane itd. Tako da se u potpunosti slazem sa tobom da treba povesti racuna o svakom detalju jer ovo je takva lutrija da greske koje mislis da su bezazlene mogu da ti naprave problem. Tako da maksimalan oprez.
|
Istu tu fotografiju od prošle godine otvoriš u paint-u i samo ponovo snimiš na ekran i eto ti fotografije sa današnjim "digitalnim" datumom.
Niko ne može sa sigurnošću tvrditi koliko slika utiče na prijavu jer bilo je slučajeva gdje ljudi kažu da su poslali slike iste kao na prijašnjim prijavima pa su izvučeni i pozelenili su itd.
Moj savjet je da se ne razmišlja previše već ode u foto studio i napravi fotografija za neke smiješne novce ili naravno da se uslikate sami, jer u prijavi lijepo piše slika ne starija od 6 mj tako da vjerovatno ima neka fora