View Single Post
Staro 10.03.2009, 16:00
V777's Avatar
V777 V777 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.04.2008
US lokacija: US
Smile

Stizeljeto, u vezi viza, pogledaj sajt

http://www.immihelp.com/visas/

Sajt je veoma detaljno razradjen, obradjuje pitanja vezana za ljude iz Indije, ali moze da pomogne svima nama. Meni licno dosta je pomogao, bas zbog svoje detaljnosti, pocevsi od opstih napomena, preko foruma, iskustva sa ranijih intervjua, dokumenata, trik pitanja na intervjuu etc....

Stizeljeto, kazi mi sta si uradila po pitanju onih tanjirica za sporet, da li si ih nasla? Ja sam bas skoro nesto kupovala u Walmartu, i setila se tebe kad sam videla njihov izbor (ja preporucujem ako se moze da se uvek ode do Walmart Supercentra jer ima veci izbor svega), te sam videla da imaju veoma mnogo poklopcica za sporet, pocevsi od cetvrtastih do okruglih, od razlicitih materijala, a imaju i one sto si ti pominjala od 8 delova (tj. dva dela za jednu ringlu)...cena im se krece od 4,5 dollara najjeftiniji do oko 17 dollara cini mi se najskuplji...ajd javi bas me interesuje sta je tu bilo...

Stizeljeto, secam se da si u nekim od ranijih postova pisala, da, muz dobija zdravstveno osiguranje tek nakon 6 meseci, te da ste planirali da ti rodis jos jednu bebu i cuvas dva deteta, ali zbog zdravstvenog, odustalo se od tog plana...prvo, ovo sto je receno da ce on da dobije osiguranje nakon 6 meseci, to moze da bude da ga dobije i za 9 - evo ti moj primer, u mojoj firmi, ja sam trebala da dobijem osiguranje za 6 meseci, i to je bilo negde krajem novembra prosle godine, ali dok je administracija odradila svoje, ja sam dobila osiguranje tek u februaru ove godine, znaci gotovo za 9 meseci...to cisto da znas kako ide s te strane...s druge strane, ovde mozes da imas i po nekoliko osiguranja istovremeno, tako da kombinujes koje ti zasta odgovara vise...pokusaj dok ste na cekanju da se raspitas o osiguranju za sve vas preko Anthema (ja sam to osiguranje dobila, tako da se isplatio cekanje, a i znam da osiguravaju ako ne radis, ali sve zavisi od slucaja do slucaja). Njihov sajt je http://www.anthem.com/ veoma su dobro organizovani i prostiru se u celoj US, tako da bih ti preporucila da ih obavezno kontaktiras i vidis sta ce da ti preporuce i koliko bi vas sve to kostalo, te ako odgovara, a ono eto plana za drugu bebu. Kad muz dobije osiguranje, mozete da vidite sta se tamo nudi, te da imate i dva ili da se opredelite sta vam vise odgovara...Vezano za porodjaj, evo i iskustva jedne moje kolegenice, koja se porodila pre nekoliko meseci s prvim detetom, inace i muz i ona su oboje Amerikanci, i oni su osigurani preko United health care osiguranja, ona kaze da su prezadovoljni njima, placaju ga doduse malo vise (njih je petoro ukupno na tom planu), ali evo situacije: kada se ona poradjala u drzavnoj bolnici, carskim rezom (ali je porodjaj protekao bez ikakvih komplikacija), i kad je sve bilo gotovo, bolnica je trazila da se plati negde izmedju 25 i 30 hiljada dollara, ne secam se tacno koliko mi je rekla, ali je ona licno, imala da plati iz svog dzepa negde oko 1000 dollara, a sve ovo ostalo je pokrilo osiguranje...uzas je ovde sve koliko je to skupo, tako da je veoma vazno kakvo osiguranje imas...i isto mi je napomenula da je, zato sto je ovo prvi porodjaj njoj, ovoliko bilo skupo, ali da ce za iduce porodjaje da se placa jeftinije, ukoliko se naravno ide preko istog osiguranja...

Pozdrav i sve najbolje...
Reply With Quote