Od lekova bih ja preporucila da se, protiv glavobolje i uopste bolova, uzima, Tylenol extra strenght (pain reliever, fever reducer) - Adult Rapid Blast liquid (contains acetaminophen), znaci tecnost, ne tablete, kao medicina, moze svuda da se nadje, flasica je negde oko 5 dollara, ima ukus tresnje, sadrzi 240ml i glavobolju sigurno leci i to veoma brzo, kao i sve druge bolove, a preporucuje se i za skidanje temperature. Ono sto je jos dobro uopste kod Tylenola, za razliku npr. od Ibuprofena je to sto on u sebi ne sadrzi aspirin, tj. ne dovodi do iritacije zeluca, ne izaziva kiselost u zelucu (doduse pise da Acetaminophen moze da izazove ostecenje jetre, ali sta sad da radimo)... To mi je preporucila jedna kolegenica cija cerka je sada u dvadesetim godinama, ali ima od 12 godine migrenozne glavobolje, te je sve moguce kombinacije probala, da bi videla sta moze najbolje da joj pomogne...ja inace nemam glavobolje cesto, ali i kada dodju, ne trebaju mi...ibuprofen nije los, ali radi sporo, pogotovo onaj od 200, te mora da se uzme po nekoliko, tablete Thilenola, na mene nekako uopste nisu delovale, kako one regularne, a ono i ove extra strenght, ali u tecnom stanju, kao medicina, za divno cudo, valjda zato sto se mnogo brze apsorbuje u organizmu, deluje bez problema...
Protiv kiseline u zelucu, radi lakse probave ili kako vec god hocete da nazovete, dobre su TUMS, ali uzmite regular, ne ultra, extra etc...jer moze da vam bude u nekim slucajevima jos gore, nego bolje..naime, jacina TUMS-a je povezana s kolicinom Kalcijuma koji se nalazi u tableti...ukoliko vam nije dobro, postavlja se pitanje koju kolicinu Kalcijuma moze zeludac da provari u datom momentu..tako da sam ja dosla do zakljucka da je bolje uzeti i dve tri tablete regular TUMBS, nego jednu extra strenght, koja ima i duplo vise Kalcijuma i onda se osecati jos gore nego pre....
Pozdrav!
|