Tema: Lekovi
View Single Post
Staro 10.03.2009, 20:06
V777's Avatar
V777 V777 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.04.2008
US lokacija: US
Smile

Apsolutno se slazem s tobom, ni ja nisam uopste pobornik lekova, ako bas ne moram da ih uzimam.

Ovo sto kazes za Tylenos medicinu, jeste da je jako, jer 1TBS, tj. 15ml, tj. 1/2 OZ sadrzi 500 mg Acetaminophena, a preporucena doza za tretiranje bolova i temperature je za odrasle (jer ja ovo pricam za odrasle i extra strenght), 2TBS na svaka 4-6 sata, sto ti dodje na 1000 mg Acetaminophena...ako te to ne uslogira, nista nece...hahahaa...medjutim, da ti pravo kazem, ja tu dozu koristim po potrebi, nikad vise, a veoma cesto i mnogo manje, cisto da me bol mine. Opet tu stoji i cinjenica da ja to ne pijem stalno, te mi telo nije postalo imuno na lek, tako da su mi i manje doze dovoljne da dovedu do zeljene posledice (prestanka bola). Ali s druge strane, ja imam gastritis, te mi npr. Ibuprofen i sve tablete koje imaju kiseli sastojak u sebi, manje-vise smetaju, tj. iritiraju zeludac (po principu jedno lecis, drugo stetis, lol), tako da mi ovo za sada dodje super kombinacija...

A evo i ovih zadnjih nekoliko dana, ne osecam se bas najbolje, evo gledam sta je Dreamers pisao za njegove simptome US gripa, tako da se i ja apsolutno isto ovako osecam...ukoliko se za dan-dva stanje nesto ne okrene na bolje, eto i mene da probam ovaj lek koji je pominjao da mu je pomogao DayQuil ... doduse nije ni cudo kako se osecamo, kad se ima u vidu kakve se klimatske promene desavaju: evo kod mene npr. prosle nedelje je bilo veoma lepo vreme, ali je toliko bilo hladno, u sred bela dana jedva temperatura dostigne -10 celzijusa. Evo danas temperatura plus 21, a vec za sutra najavljuju max plus 5. Da napomenem da je tokom tih nedelju dana, padala kisa toliko puta, a zatim udarilo ono sunce koje se muci kroz oblake, te je tolika vlaga, da ne moze da se dise...na sve to, u nedelju uvece je tako duvao vetar, da mi je sve kola zanosio na auto-putu...a da naravno, i tornado watch je proglasen od 15. do 21. marta...lol...ko prezivi pricace...Klima se dosta brzo i naglo menja, to je cinjenica, ovde u Indiani je prosle godine toliko kise palo, pogotovo u leto (secate se onih poplava koje su zahvatile ne toliko Indianu, koliko Ilinois, i okolne statove), da ne pominjem da se od sve te silne kise tolika vlaga pravila, da nije moglo da se dise uopste, a tako vreme se ne pamti u Indiani npr. vec ko zna koliko decenija unazad...na sve to, nas organizam treba da se privikava i na razne temperature, i pritisak vazduha etc...no ok, da se ne udaljujemo od teme, ovde se fokusiramo na lekove.

Pozdrav!
Reply With Quote