Citat:
Prvobitno poslao korisnik NSVlad021
Pozdrav svima. Imamo malo komplikovanu situaciju.
Naime, moja verenica je dobila green card. Posto smo vec par puta igrali i nisu nas izvukli mi smo odlucili da stavimo da smo vencani.
To je sad problem, posto je ona izvucena, kad otvori aplikaciju tamo stoji i moje ime kao supruznika sto znaci moramo oboje da popunimo dokumentaciju.
Vec na prvoj strani stoji pitanje da li si ozenjen/udata.
Sta da radimo ? jel imao neka slicna iskustva?  Bojim se posle ne bude problem prilikom podnosenja papira da vide u vencanom listu datum koji stoji posle dobijanja lutrije.
|
Pozdrav,
https://travel.state.gov/content/dam...Qs_English.pdf
Ovo iznad je link do zvanicnih pravila za DV2022 lutriju, tu imate deo o bracnom statusu (mislim da je na nekoj cetvrtoj strani dokumenta )
Ali plasim se da Vam to sto ste uneli da ste vec u braku moze predstavljati problem, koliko sam shvatila to su krucijalna pitanja i veoma su strogi po pitanju laznih informacija i brakova zbog papira.
I ja sam ove godine izvucena, decko i ja hocemo da idemo zajedno pa sam malo istrazivala temu oko bracnog statusa.
Mi tek treba da se vencamo, tako da cemo dokumente popuniti posle vencanja i njega dodati na DS260 i nadam se da ce sve biti ok.
Ali dok Vam ne odgovori neko ko je vec prosao kroz proces ili neko ko je bio u slucnoj situaciji, mozda odgovore pronadjete sami u dokumentu.
Srecno