View Single Post
Staro 04.03.2022, 20:30
kdragan77's Avatar
kdragan77 kdragan77 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 08.05.2015
US lokacija: Castle Rock Colorado
YU lokacija: Banja Luka
Pošalji Skype™ poruku korisniku kdragan77
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Atg Prikaz poruke
Koliko kosta odrzavanje, odnosno troskovi tih kartica? To je bar koncept koji ovde imamo, koji banke provlace sto kroz "clanarinu", "odrzavanje", "osiguranje" kartice ili tako nesto...
Nema odrzavanja, uzimao sam samo kartice koje nemaju annual fee
A i koristio sam ih radi tih benefita npr potrosis 3000 u 3 mjeseca dobijes 500$ back itd.
Jedina karticu koju imam annual fee je amex preferred ali to ne racunam kao neki fee posto imam 6% povrat na sve sto potrosim u marketima na hranu do 6k godisnje a poslije je 1%
Imam i lowes , best bay , home depo kartice na kojim imam bezkamatno ako nesto kupim od 6 mj do 18 months zavisno od iznosa.
Isto dobra kartica je city rewards koja daje 1% +1% ako placas svaki cijeli statement.
Imam sada tri kartice sa po 20k I tri amexa sa po 15k ove ostale su do 10k max
Moji troskovi su samo ako placam kamatu to jest ako se zaduzim vise nego sto mogu da platim . To se rijetko desava a i kada se desi koristim kartice na koje imam promotion npr 9 mjeseca bez kamate
Kamate se krecu od 16.99% do 26% zavisno od kartica
Svaka kartica ima odredjene benefite tako jedna refundira lovu ako nesto kupite ili je neka prevara, druga placa ako vam prtljag kasni,nude pomoc na putu ma 199 drugih benefita. To je cijela nauka
Sve se radi da se sto vise zaduzis I ostanes u dugu to je osnovni koncept ovih kartica samo povecanje potrosnje.
Trebamo biti pametni i koristiti kartice samo da izvucemo benefit od njih a ne da pravimo dodatne troskove. Npr platim osiguranje za auto 11. u mjesecu I znam da mi to dolazi na sledeci statement I taj statement platim u cijelosti. Platim sa karticom na koju imam najveci rewards i tako dobijam lovu nazad i ne pravim troskove.
Reply With Quote