Citat:
Prvobitno poslao korisnik Dzeremija
@kdragan77
Dugo te pratim na forumu, upoznat sam sa tvojom pricom, i svaka cast za nesebicno dijeljenje informacija. Mene zanima da li imas djecu, ako mogu da pitam? Jer ako imate, to je vec neki drugi aspekt donosenja odluke da se u tim godinama ode. Takodje, na koji nacin ste izabrali bas Kolorado, i je li bilo drugih opcija? Pozdrav iz Bijeljine.
|
Ako ovo nekom pomaze ( posto je to jedini razlog) srecan sam...
Nazalost nemam dijece, zdravstveni razlog... Ali opet razmisljam neko ko ima I dodje zdravstveno osigurnje je veliki izdatak I ne mozes dobiti premium insurance.... Zato sam I poceo da pisem I toliko objasnjavam ....Mi smo zivjeli prvih 1.5 godine u drzavi Kentucky posto je supruga imala posao tamo zagarontovam a imali smo i prijatelja amerikanca koji nam je pomogao na pocetku oko svega ... .. Kada smo vidjeli da tamo nema napretka a I ta velika vlaznost tamo nam se ne svidja odlucili smo se na rizik I selidbu ponovo ....
Kolorado sam odlucio poslije dugo istrazivanja gdje hocemo da se skratimo , tada je Kolorado imao ekonomski rast 7% godisnje , jbg ides gdje je lova... Supruga je imala rodjake u New Mexico pa smo otisli dole u izvidnicu ali nije mi se svidjelo ....
Preselili smo uz veliki rizik I svi su nam savjetovali ne selite bez zagarnovanih poslova nigdje ... Tesko je da se renta ,tesko je bilo sta . Imao sam samo taj part time posao u Ups I on je bio "na biti ili nebiti" posto sam radio education transver posto jedino tako mozes sacuvati posao i preseliti da ne gubis sve te benefite.... Supruga nije radila prva 3 mjeseca a ja sam pauzirao 1 mjesec sa UPS zbog svih problema oko transvera ....
Kasnije je sve krenulo nabolje dobili smo poslove I kasnije 2019 uselili u nasu kucu ali mozes to citati na forumu . Detaljno I hronoloski sve opisujem 🤣🤣🤣 mozda malo I previse ali jedini razlog je da dam sto vise informacija pa mozda I pomognem da neko ne sklizne ...
Bijeljina mi je uvijek u dobrom sjecanju ostala jos iz vojnickih dana 💖 . Lijep pozdrav iz Kolorada
10.08.2021. Postali USA drzavljanini
UNION POSLOVI
BALKANS BAKERY