Sta je istina cash flow is king or cash is king ?  
Ne dajem finansijske savjete samo neko moje razmisljanje... 
Toliko je mnogo kartica koje nemaju kamatu odredjeno vrijeme I tek je uracunavaju poslije tog perioda za cijelo vrijeme ... nlr paypal credit ili best bay credit card,home depo kredit card ,lowes credit card...  
Neki ameri kupe na kredit i prodaju za kes , da li je to dobra strategija . Na duze vrijeme gubite novac posto je moguce samo prodati brze  za manju cijenu ....  
Npr kupite gopro kameru u best bay na 12 mijeseci za 500$ a prodate je za 450 kesa uz mogucnost da placate 42 mjesecno ili prije isteka tih 12 mjeseci da ne bih gubili na kamati... ovdje vi imate kes flow ali po kojoj cijeni posto prodajete 50$ Ispod cijene  to je je 4 dolara mjesecno guitar +42 otplate ... prva rata je ( ako zelite da imate tu mogucnost ) je poslije 30 dana . Vi imate kes u rukama ako ga trebate ali uz obavezu vracanja duga ... mnogi od njih postave za prodaju prije da imaju robu na taj nacin imaju manji rizik ( posto imaju sigurnog kupca) ... sta ako to posmatrate sa nekov veceg levels da prodate 20 gopro ili 100 gopro ...  
Druga taktika je returns artical sa kombinacijom cash back .Skoro sve radnje imaju return no asking policy npr. 3 month ... neke radnje ogranicsvaju broj kupljenih artikals na 30 % povrata od ukupne kupovine u 30 dana ... Tako oni kupuju da bi vracali I dobijaju tih 2% povrata na credit card poslije 30 dana a return je poslihe tog perioda .. Na 10k dobiju 200$ .... vidio sam te kombinacije kada sam radio kao lost prevention agent u nekim supermarkets... zadivljujuce je na sta su sve spremni da ne bi radili ... imao sam lika koji je kupio racune na parking loot ulazio kupio iste proizvode izlazio vani I vracao se da vrati te proizvode I lovu dobijao na gift card koju je koristio u toj radnji, druga opcija je da prodaju te proizvode jeftinije 30% za drogu ili sts vec ... sta sam se nagledao za te dvije godine , nisam mogao da vjerujem .... imao sam lika koji je skenirao 99 cent baroda od zvake  na selfcheck ( samonaplacivanje) I pokusao ukrasti TV 55 inch .... ili izvade iz kutije proizvod pa natrpaju punu tu kutiju vrijednih skupih articala I odu u wc I to uguraju u kutiju I odu na self check I plate samo proizvod od te kutije ....  
Sada sam malo otisao nasiroko i duboko 🤣🤣🤣 svasta sam se nagledao...  
U tom sam poslu razbio to predrasudu "glupi ameri" u paramparcad.... imao sam 94 uspijesna rijesena slucaja za taj period rada tog posla ...

10.08.2021. Postali USA drzavljanini
 UNION POSLOVI 
BALKANS BAKERY

|