Opet ja

Napokon sam se docepala svog kompjutera, pa da vam opisem i svoj brzopotezni intervju.
Ispred ambasade sam bila u 13:55. Kad nas je policajac pustio do ulaza, pojavila su se i dva covjeka da pokupe turisticku vizu. Ja sam se prijavila na portirnici, da imam intervju za useljenicku vizu. Cuvaru nista nije bilo jasno, otkud, kako, sta ... kasnije mi je objasnio da im obicno unaprijed najave kad neko dolazi na razgovor povodom lutrije, a sad nisu pa je mal zatecen bio. Onda standardna sigurnosna procedura ... i prolazim dalje. U cekaonici nigdje nikog. Ja sama. Na salterima nikog. Nakon par minuta se pojavila gospodja koja me zovnula, sa mojim fajlom. Stvarno je super bila, skroz opustena i prijatna. Pitala me jesam li se ranije prijavljivala i prokomentarisala da bih obavezno trebala igrati loto

Onda je nabrajala dokumente, a ja dodavala iste. Uzela je original diplome, kopirala je i vratila mi nazad. Onako malo je djelovala zbunjeno, da sam ja na kraju sama dodala jos slike i rodni list. Rekla je da sacekam, onda se sjetila jedne sitnice, da trebam platiti. Platila sam na salteru pored, izbrojala 775 dolara, djevojka ih je samo uzela bez apsolutno ikakve provjere. Poslije toga je dosao neki lik koji je uzimao otiske, amerikanac, isto jako ljubazan. Poslije toga, opet malo cekanja dok ne dodje konzul. Za 5-6 minuta sam vidjela kako prolazi neki mladji lik koji mi je mahao da udjem u sobu za razgovore. Po landovom opisu, mislim da to nije bio konzul, mozda zamjenik ili tako nesto, ne znam. Pricao je na nasem i jedva sam ga razumjela. Prvo mi je dao da potpisem DS formular, da potvrdjujem da je sve napisano istina. Pitao me jesam li udata, jesam li zavrsila fakultet u medjuvremenu. Jako je fino odreagovao kad je cuo da zavrsavam ruski

Dalje pitao ko je Damir, rekla sam da mi je zarucnik i da cemo zivjeti u Arizoni. Cijelo vrijeme je listao dokumente iz mog fajla i usput kako koji vidi, tako postavlja pitanja. Sva pitanja su bila usput i totalno neobavezna. Razgovor je trajao manje od 10 min, samo mi je na kraju rekao: OK, to je to, dodjite u ponedjeljak u 4 po vizu. Nije me pitao niti za AoS, niti za bilo kakvu garanciiju, predala sam samo one dokumente koji su na spisku, kako mi je ona prva gospodja trazila. I to je to. Ukupno sve je trajalo oko 45 minuta.
Jucer sam dobila pasos i kovertu i sad sam tek zbunjena i sretna!!!
23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC
28.5.2008. Koverta stigla u KCC
13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled
The Day -
20.3.2009.
Visa granted
In US since May 26, 2009!