Citat:
Prvobitno poslao korisnik Tarzan
Slicno tome, interesuje me - iz prve ruke, koliko bi imalo smisla privremeno raditi neke (mozda manje placene) poslove van struke dok se ne nadje odgovarajuci posao. Recimo po restoranima i hotelima? Nekako imam utisak da bi se takav posao mogao lakse i brze naci, cisto da se ne trosi ustedjevina, a uporedo sa tim da se trazi onaj drugi - ozbiljniji posao.
|
Takvi poslovi se mnogo teze nalaze nego oni iz struke. Ako hoces takve poslove, onda bezi sto dalje od Chicago-a...jer ovde ne postoje. Idi najbolje u neku turisticku sredinu (florida, kalifornija, las vegas, atlantic city itd.). Takvi poslovi su u sezoni cesto namenjeni studentima na razmeni i ilegalcima. Takodje, kada te primaju za ozbiljnije...moras imati cv sa godinama iskustva kao konobar i sl.
Najvise mrzim savete nasih "za pocetak radi bilo sta". Digne mi se kosa na glavi kada to cujem. Kao da ti "bilo sta" poslovi rastu na drvecu...padaju sa neba.....samo tebe cekaju da dodjes u USA. Nema "bilo sta" poslova...tj....teze ih je dobiti nego posao iz struke.
Ako pak odlucis da pucas na "bilo sta" poslove, moj savet ti je da dodjes ofucan na razgovor i da se pravis da ne znas engleski.