View Single Post
Staro 12.05.2009, 14:19
Gringo Gringo je offline
Drug član

Datum prijave: 06.09.2008
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik D$D Prikaz poruke
Ne zaboravite da ponesete antibiotike, sta ja znam jedno par kutija ce vam dobro doci za ne daj boze, ovde da dodjes do antibijotika ima da se u*****
nema ih brate ne mozes da ih kupis, a ovi njihovi lekovi za prehlade sta ja znam meni nisu pomagali, znaci ne skodi da se ponese jer nece vam ovde imati ko to da da , da odes kod doktora ne mozes jer nemas sve papire a ni osiguranje,
ko ima malu decu one sirupice za skidanje temperature i to sve spakujete u kofer koji ide u bunker aviona i niko vas nista nece pitati.
Sto bi rekla neka gospoda: "Da se nadovezem..."

Uz preporuku o nosenju antibiotika- koju apsolutno podrzavam- mi planiramo da uzmemo i neko putno zdravstveno osiguranje. Zlu ne trebalo, pu-pu-pu, ali neka ga, bar za prvo vrijeme.

Cini mi se da je na ovoj temi bilo i pitanje o vadjenju kopija razlicitih uvjerenja, rodnih listove i sl. ako vam zatrebaju dok ste u USA. Za kolege iz BiH moze biti korisna informacija da slanje dokumenata iz BH (federalne) poste, preko servisa EMS kosta nesto manje od 40 KM, dok je ista usluga kod drugih sluzbi (fedex, dhl...) otprilike dupla skuplja. Isporuka je u moja dva slucaja (tj, poslije 1. koverte i poslije vjencanja) bila u roku od 4-5 dana a imaju i mogucnost pracenja posiljke preko neta. Dakle, ako ste u USA negdje daleko od konzulata vjerovatno ce vam isplativije biti i u vremenu i u novcu da vam neko dokumente posalje od kuce.
Prva koverta poslana u KCC: 9.6.2008.
Prva koverta stigla u KCC: 12.6.2008.
Druga koverta: 6.2.2009.
Intervju u Sarajevu zakazan za 27.3.2009.
Ljekarski pregled obavljen 9.3.2009.

Intervju obavljen i viza odobrena 26.3.2009.

U USA od 25.9.2009.
Reply With Quote