ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Uputstva za dobitnike

Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize.

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 16.02.2012, 14:18
milosx milosx je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.07.2011
US lokacija: NEW YORK
YU lokacija: BiH/Srb
Nepromenjeno Dokumenti u Novom Sadu

Inace predajem iz BiH ali posto imam i drzavljanstvo Srbije, i ziveo sam u NS duze od 6 meseci znam da mi trebaju
1) Police certificate
2) Court and prison records

Moze li mi neko ko je nedavno iste vadio u NS reci kolike su guzve za predavanje, i koliko se ceka na dokumente?
Za prvi mi rekose da mogu samo u glavnom MUP-u kod bulevara a sud je objekat kod Spensa. Ispravite me ako gresim.

Sad ne zivim u NS pa mi trebaju informacije kako bih u sto manje dolazaka uspeo sve zavrsiti.

I jos ako neko zna da mi jos nesto treba iz SRB zbog ovog dvojnog drzavaljnstva?
Reply With Quote
Staro 16.02.2012, 15:06
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 01.07.2011
US lokacija: juzno od CHI, IL
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

milosx,
A sta ce ti Court and prison records? Jesi li to bio osudjivan, jesi li bio u zatvoru na odsluzenju kazne? Trebaju ti samo police records ako nisi bio nikad u zatvoru...

LPR od 31.5.2012.
-----------------------------------------------
USA citizen 20.9.2017.
Reply With Quote
Staro 16.02.2012, 15:38
milosx milosx je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Ne nisam...
sto sam hto reci je:
Potvrda o nekaznjavanju iz policije
i potvrda iz suda da se ne vodi postupak

Znam da is svih drzava u kojima aplikant boravi duze od 6 meseci treba da nabavi Potvrda o nekaznjavanju, a iz svoje zemlje pored toga i tu potvrdu iz suda, pa bih ja da budem siguran pa da i iz srbije nabavim tu potvrdu tako reci imam 2 svoje zemlje
Reply With Quote
Staro 16.02.2012, 16:13
jovke jovke je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2011
Nepromenjeno

Takodje mislim da ti treba samo iz policije potvrda sto se tice NS. Nema potrebe da juris sud kad to vidis nikom ne traze osim iz zemlje iz koje se prijavljujes u tvom slucaju BiH.
Reply With Quote
Staro 16.02.2012, 17:49
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 01.07.2011
US lokacija: juzno od CHI, IL
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

milosx, evo sa zvanicne stranice:
Police Record

Available. Citizens of Serbia may obtain police certificates (Izvod iz kaznjene evidencije) from the Ministry for Internal Affairs (MUP - Ministarstvo unutrasnjih poslova); that is, the police authority, at a person's permanent residence. People who reside in the same district where they were born will have the fastest service, as all civil records are maintained at the citizen's place of birth. For citizens born in a different district from where they reside, the police authority will request information from the person's town of birth, and the response time will vary. Based on input from the place of birth, police at the place of residence will issue the final official version of the certificate.

The police certificate documents whether the applicant has been convicted of any crimes and the articles of law involved. Note that in many cases, convictions can be expunged after ten years. Thus, the record may not be complete beyond ten years, but it is the best and only record available. It should include any convictions in other former Yugoslav republics prior to their independence, so that if someone lived in one of those republics after their independence they must also obtain a police record from that country. This certificate should not be confused with the certificates issued by courts (Sudsko uverenje) that cover only the period of the past six months and indicate the absence of any investigation, charge or conviction in that period.

NOTE : A second party, such as the Embassy, may not request police certificates on individuals to independently verify someone's background. Consular officers must rely on certificates requested by the individual in person. The potential for fraudulent documentation exists, but is not common; if there is doubt about the authenticity of the certificate, the police station that issued it can usually confirm whether a document it purportedly issued is authentic.

According to the Ministry of Internal Affairs, non-citizens who once resided in Serbia, and are now in their native country, may apply for police certificates with their local Ministry of Foreign Affairs who will then, through diplomatic channels, contact the Embassy of Serbia in that country.

Non-citizens who once resided in Serbia, and are in a third country now, may apply with their Embassy in that country, who will then, through diplomatic channels, contact the Embassy of Serbia.

Mozda ti pomogne razjasniti sta ti treba.

LPR od 31.5.2012.
-----------------------------------------------
USA citizen 20.9.2017.
Reply With Quote
Staro 21.02.2012, 10:43
Silvija29 Silvija29 je offline
Drug član

Datum prijave: 21.03.2011
Nepromenjeno

Mogu ti pomoci sto se tice uverenja o nekaznjavanju, posto sam zaposlena u NS u supu znam gde se vadi, idi u Kralja Petra br.11, na drugom spratu, ne znam koja kancelarija, uplatis neku sitnu taksu i cekas par dana za uverenje. A za sud je verovatno slicno, odes u o onu zgradu kod spensa pa pitaj na informacijama. Srecno
Reply With Quote
Staro 21.02.2012, 10:51
vocica vocica je offline
Član

Datum prijave: 09.08.2011
US lokacija: Miami, FL
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

ja sam bas jutros bila u sudu u NS za uverenje o nekaznjavanju, samo fotokopija licne karte, zahtev koji tamo dobijes i popunis i uplata takse 290 din... za nedelju dana treba da ga podignem
Reply With Quote
Staro 21.02.2012, 21:54
milosx milosx je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Evo upravo sam se vratio iz NS, mozda smo se tamo i videli
U sudu sam platio 290 din za potvrdu da se ne vodi postupak i moram je cekati 5 dana (za svaki slucaj sam je izvadio; za 290din nisam hteo da rizikujem)

A u SUP-u me je kostalo 660 din s tim da sam pitao lika koji je bio ispred mene u redu, a dosao je da pokupi uverenje, koliko je cekao... kaze 3 nedelje!!!
Sluzbenik mi je rekao 10ak dana, a na moje pitanje zasto je prethodni godspodin cekao 3 nedelje, odgovor je bio "pa inace se ceka od 7 dana do 4 nedelje... Ali vi navracajte svakih 7 dana..."

Valjda su u Banjaluci brzi...
Reply With Quote
Staro 22.02.2012, 09:14
Silvija29 Silvija29 je offline
Drug član

Datum prijave: 21.03.2011
Nepromenjeno

ti si verovatno rodjen u Bosni pa ces cekati 3 nedelje, ne znam zasto im toliko treba, a za nas sto smo rodjeni ovde bude za par dana. Proce i te tri nedelje
Reply With Quote
Staro 22.02.2012, 12:07
mijan mijan je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.09.2010
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik milosx Prikaz poruke
Evo upravo sam se vratio iz NS, mozda smo se tamo i videli
U sudu sam platio 290 din za potvrdu da se ne vodi postupak i moram je cekati 5 dana (za svaki slucaj sam je izvadio; za 290din nisam hteo da rizikujem)

A u SUP-u me je kostalo 660 din s tim da sam pitao lika koji je bio ispred mene u redu, a dosao je da pokupi uverenje, koliko je cekao... kaze 3 nedelje!!!
Sluzbenik mi je rekao 10ak dana, a na moje pitanje zasto je prethodni godspodin cekao 3 nedelje, odgovor je bio "pa inace se ceka od 7 dana do 4 nedelje... Ali vi navracajte svakih 7 dana..."

Valjda su u Banjaluci brzi...
Da li si naveo u obrascu adresu prebivalista onu na kojoj si sada prijavljen i zivis u Bosni kada si podneo zahtev za uverenje u NS? Jednostavnije hoce li ti na uverenju iz NS pisati adresa prebivalista iz BiH ili neka iz NS na kojoj si proveo taj period dok si boravio u NS?
Da li si imao legalno prijavljen boravak u NS za to vreme dok si bio u NS?
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja