![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
||||
|
||||
![]()
Pozdrav svima na ovom forumu, a posebno onima koji se nesebicno trude da podijele svoja znanja i iskustva sa onima koji ih nemaju, vezano za tematiku iseljenja, zivota i rada u USA.
Citajuci teme na forumu, nisam naisao na temu vezanu za pokretanje nekog malog biznisa u USA. Pri tome ne mislim na ulaganje astronomskih svota novca (kao sto je dobijanje vise na osnovu investiranja u americku privredu), niti nelegalni biznis (pogotovu zabranjenim stvarima), jer se vidim o tome vec pisalo. Moje pitanje se odnosi na to koliko novca treba nekom sa GC statusom da pokrene neki manji biznis, tipa trgovine, preprodaje, itd... Znam da je pitanje uopsteno i neodredjeno ali bih otvorio ovu temu jer mozda neko ima iskustva u tome ili poznaje nekoga sa takvim iskustvom. |
|
|||
|
|||
![]()
Najjednostavnije ti je da kupis vec postojeci biznis. Mnogi prodaju biznis jer idu u penziju a nemaju naslednike ili iz raznih privatnih razloga.
Evo ti websajt [url]http://www.bizbuysell.com/[/url] Ne mislim da ne mozes da pocnes svoj ali iskreno bolje je da startujes sa vec 'razradjenim' biznisom pa posle ga ti prodaj kad vidis kako i sta. Samo gledaj jednu najvazniju stvar koliko je ostalo vremena jos za lease nekretnine. Drugi nacin jeste da otvoris fransizu vec postojeceg brenda. Od 40-200k. |
|
|||
|
|||
![]()
Svaka cast za temu ! Nadam se da ce se javiti jos ljudi sa misljenjima i iskustvima :)
|
|
||||
|
||||
![]()
Sto kaze vrhunski jeste najbolje da kupis postojeci, ali je trik u tome da nadjes zaista nekoga ko ide u penziju. Ja idemlogikom, zasto bih prodavao biznis koji mi donosi pare.
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=landlord;32284]Sto kaze vrhunski jeste najbolje da kupis postojeci, ali je trik u tome da nadjes zaista nekoga ko ide u penziju. Ja idemlogikom, zasto bih prodavao biznis koji mi donosi pare.[/QUOTE]
pa jeste slazem se ali ima dosta ljudi dosli do vremena za penziju i nemaju naslednike a zavrsili su sa uplatama u 401K (tj vreme je da pocne da im se otplacuje) i taman da uzmu jos nesto para za taj biznis koji prodaju. Druga mogucnost je na primer dobili ljudi naglo neke velike novce i jednostavno vise im se ne bakce sa nekom radnjom koja donosi 5-10k mesecno. Treca na primer dobio priliku da radi nesto specijalno i samim tim bolje mu je da uzme neki $$ za svoj biznis koji lepo radi nego da ga ostavi nekome da mu to odradjuje. Treba naravno pazljivo uraditi procenu (a moze i da se angazuje neko) da uradi |
|
||||
|
||||
![]()
Svakako da treba da se angazuje neko jako strucan.
Pogotovo sto ljudi kad se odlucuju da prodaju biznis koji i nije nesto, oni ce prikazati na taksi da su ostvarili dobitak i samim tim platiti vise takse, ali ce na papirima izgledati kao da biznis pravi pare. Ovde u USA je to koliko sma primjetio dosta neregulisano osim ako kompanija nije public ili zeli da bude public u nekoj blizoj buducnosti pa se pridrzava SOX standarda. Pogotovo manje firme mogu da prikazu dosta cudne (frizirane) izvjestaje. Znam neke ljude koji posjeduju vise zgrada koje izdaju i svaku zgradu kupuju na drugu kompaniju. U slucaju tuzbe i slicnih gubitaka ovim se osiguravaju. Opet zavisi od tipa biznisa. Ako hoces da pokrenes nas restoran kao sto to radi sccore onda je mozda i lakse da krenes sam od pocetka. Ako zelis neki sub-way, onda je mozda lakse neki vec uhodan, jer su oni toliko zastupljeni da ih ima na svakom cosku. Uglavnom dosta siroka tema i zavisi od tipa biznisa koji hoces da pokrenes. Procedure za pokretanje firme su jako jednostavne i mislim da skoro sve mozes online uraditi.
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=vrhunski;32271]Najjednostavnije ti je da kupis vec postojeci biznis. Mnogi prodaju biznis jer idu u penziju a nemaju naslednike ili iz raznih privatnih razloga.
Evo ti websajt [url]http://www.bizbuysell.com/[/url] Ne mislim da ne mozes da pocnes svoj ali iskreno bolje je da startujes sa vec 'razradjenim' biznisom pa posle ga ti prodaj kad vidis kako i sta. Samo gledaj jednu najvazniju stvar koliko je ostalo vremena jos za lease nekretnine. Drugi nacin jeste da otvoris fransizu vec postojeceg brenda. Od 40-200k.[/QUOTE] Hvala na odgovoru i na linku. Ovaj sajt mi je dao okvirnu sliku kakav biznis se moze pokrenuti/preuzeti s odredjenom kolicinom novca! |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Pokretanje proizvodnje | businessmanhr | Stare teme | 5 | 27.10.2010 20:57 |
![]() |