![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
![]()
Imamo opisana razna iskustva u detalje na sajtu (lekarski, intervju i sl.). Ono sto mene trenutno interesuje (moj sledeci korak :)) su iskustva sa carine kada stignete tamo. Kao prvo, gde ulazite (jer ima posebno imigraciono, ili ...). Sta sve gledaju? Kada kasnije sa zelenom kartom idete iz amerike, pa se vracate..jer ulazite u drzavu na mestu za US citizens ili zemlje treceg sveta? :)
|
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=dreamerns;3074]Imamo opisana razna iskustva u detalje na sajtu (lekarski, intervju i sl.). Ono sto mene trenutno interesuje (moj sledeci korak :)) su iskustva sa carine kada stignete tamo. Kao prvo, gde ulazite (jer ima posebno imigraciono, ili ...). Sta sve gledaju? Kada kasnije sa zelenom kartom idete iz amerike, pa se vracate..jer ulazite u drzavu na mestu za US citizens ili zemlje treceg sveta? :)[/QUOTE]
Koliko sam do sada saznao, imas neke aerodrome na koje moras uci. Procedura traje 5-10 minuta. Predas zapecacenu kovertu cariniku das otiske prstiju i on ti zazeli dobrodoslicu.. i to je otprilike to.. Kad kasnije budes ponovo ulazio, kada dobijes GC, ulazis na mjestu za US citizens.
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
||||
|
||||
![]()
Na Chicago O'Hare situacija je sledeća:
Postoje redovi za 1) tourist visits 2) citizens and residents (baš tim rečima). Ja sam uočio još jedan šalter skroz desno na kome je pisalo "first time residents" ali je bio zatvoren kada sam dolazio prvi put, tako da sam tada, kao i svaki idući put znao da [B]treba ići u red za citizens and residents[/B]. *to se tiče kontrole, ne nosite hranu (nikome!) :-). Imaju kučiće koji su dresirani da nađu voće, pa vas cimaju da prtljag ide na dodatni skener ministarstva hrane i poljoprivrede (food and agriculture).
|
||||
|
||||
![]()
Ajd da ne otvaram drugu temu, pa cu pitat ovdje sto me zanima. Naime, odnosi se isto na dolazak na americki aerodrom.
Dali ce nam trebati neka sica za npr. ta kolica i slicno. Procitala sam negdje da cim izades iz aviona moras placat razne stvari. Dal ce nam za to trebat dolari u kovanicama i slicno. Ako se mozete sjetit vi koji ste nedavno putovali podijelite neka iskustva sa nama, da ne bauljamo po aerodromu, trazeci mjenjacnice ili banke.
|
||||
|
||||
![]()
Pa u banci i neces naci kovanice.. (ovo mislim na ex yu banke..) dolarske..
tako da.. ponesi dolarcice..svakako
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
||||
|
||||
![]()
Ponesite evre za evropske aerodrome i dolare za ovde. Ako imate kreditnu (koju ste sigurni da radi), nosite i to.
Kolica se ja mislim plaćaju tako što ubacite novčić u kolica i onda možete da ih odvojite od gomile. Kad završite (tj ako ste stipsa pa idete da ih vratite umesto da ostavite na gate :D), vratite ih na mesto i iz kolica ispadne vaš novčić nazad... Mada, kako se stvari čekiraju u BG/ZG/gdegod, računajte da nosarate po aerodromima samo ručni prtljag... a i sedećete valjda negde blizu gate-a za idući let, tako da nije strašno... Recimo u Chicago, kolica su besplatna, i možete ih izneti sve do voza/ulice/parkinga...
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Carina (izlaz ulaz iz/u Srbiju/e) | Siberian | Vaša strana | 18 | 26.04.2018 23:57 |
![]() |