![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
![]()
Evo pitanja koje nisam nasao na forumu.
Da li penzioneri imaju pravo na ucesce za Green Card ili da li postoji neka starosna granica za ucesnike u lutriji? Molim admina da premesti temu :)) Last edited by petrovic; 01.11.2011 at 05:53. |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=petrovic;25839]Evo pitanja koje nisam nasao na forumu.
Da li penzioneri imaju pravo na ucesce za Green Card ili da li postoji neka starosna granica za ucesnike u lutriji? Molim admina da premesti temu :))[/QUOTE] Pravo ucesca imaju SVI koji ispunjavaju osnovne uslove (neprekidno 12-ogodisnje skolovanje, bez tezih krivicnih dela, da nisi clan teroristicke organizacije,...). Potvrdjeno na prezentaciji u AK u Makedonskoj gde je bila G-dja od bezmalo 70 leta :==D: |
|
|||
|
|||
![]()
Postavlja se pitanje koja je korist od tog odlaska sa penzijom (ako je nasa prosjecna) i sta dobija jedan penzioner time. Da li sam u pravu kad mislim da ako ga izvuku a starija su mu djeca od 21 godinu i imaju svoje porodice onda ta djeca nemaju pravo da dobiju vizu sa njim ili nije tako? Ako djeca ne mogu ici, star si da radis i zaradjujes, i imas prosjecnu balkansku penziju cemu onda ucesce na lutriji i odlazak, od cega da se zivi, od vazduha? Ako su djeca vec tamo i na taj nacin zeli se ici trajno kod njih onda je to nesto drugo.
|
|
||||
|
||||
![]()
Drugo pitanje koje se postavlja je: šta u vezi sa zdravstvenim osiguranjem za stare ljude koji tek dođu u Ameriku, ne rade i nemaju previše para, a privatna osiguranja koštala bi 200 $ najmanje za jednu osobu, kako onda da se ti ljudi najbolje osiguraju ?
Da li je tačno da [B]Medicaid[/B] ne prihvata aplikacije od emigranata koji su novopridošli (imaju Green Card [B]ali su tek stigli u US)[/B] ? |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Taty2;40899]Drugo pitanje koje se postavlja je: šta u vezi sa zdravstvenim osiguranjem za stare ljude koji tek dođu u Ameriku, ne rade i nemaju previše para, a privatna osiguranja koštala bi 200 $ najmanje za jednu osobu, kako onda da se ti ljudi najbolje osiguraju ?
Da li je tačno da [B]Medicaid[/B] ne prihvata aplikacije od emigranata koji su novopridošli (imaju Green Card [B]ali su tek stigli u US)[/B] ?[/QUOTE] Taty2, tvoji postovi uglavnom nemaju nikakve veze sa temama, a vrlo cesto ni sa konkretno postavljanim pitanjima. Moderacija ce ukloniti sve slicne postove i bices udaljen/a sa Foruma ukoliko se ovo nastavi. Zdravstveno osiguranje i na koje beneficije imigranti imaju prava je objasnjeno na drugim temama. Takodje, otvaranje vise naloga na Forumu nije dozvoljeno kao ni kopiranje postova odavde i objavljivanje na drugom mestu bez naznake - isto vazi i u suprotnoj situaciji. Hvala na razumevanju. |
|
||||
|
||||
![]()
Mene zanima šta ako recimo par emigrira u USA i želi dovesti jednog roditelja penzionera; pročitala sam na drugim temama da se može pokrenuti postupak za spajanje porodice, a naravno roditelj penzioner može u međuvremenu igrati lutriju. Da li postupak spajanja porodice može pokrenuti nosilac GC-a ili mora biti USA državljanin?
Šta kada osoba kao penzioner dođe u USA: nema ni dana radnog staža u Americi, nema izvora prihoda (ili možda ima neka vrsta starosne penzije kao npr. u Australiji?), da li može ostvariti uslove za dobivanje državljanstva nakon 5 godina, obzirom da je, koliko sam shvatila, za radno sposobne uvjet za državljanstvo plaćanje poreza tjekom 5 godina?
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Green Card za porodicu | Zorzy88 | Stare teme | 3 | 07.02.2011 19:43 |
Green Card and SSN | Smith6000 | Stare teme | 1 | 17.02.2010 09:14 |
Denied a job because of Temp Green Card | landlord | Stare teme | 3 | 08.04.2009 16:15 |
DV-2009 Green Card Lottery | srdjevic | Lutrija (zelena, ne Srbije) | 0 | 03.10.2007 17:00 |
![]() |