Citat:
Prvobitno poslao korisnik halobeograd
@Johnny_nyc Hvala ti, ove informacije mi baš znače.Nisam gledala ovaj county. A znaš li kako se kreću cene stanova tamo? Jer ako kažeš da je kraj sa odličnim schooling sistemom to onda verovatno znači da su i stanovi na "odličnoj" ceni 
Kakva je povezanost Westchester County-ja sa Downtownom?
|
Gdje su dobre skole automatski su i cijene nekretnina "dobre"...ako ces rentati jednosoban stan u navedenim dijelovima westchestera racunaj sa cca $1500 mjesecno, ako ces kupovati cijene idu negdje od $170k (jednosoban stan), westchester county ima i 4 grada (white plains, yonkers, new rochelle i mount vernon) ali nemaju najbolje skole. Mjesta koja sam ja spomenuo su samo neka od cijelog westchestera ima ih jos dosta sa dobrim skolama, mozes malo izguglati. Od svih mjesta ja bi nekako izbjegao Bronxville...on mi je prekrasan i tamo volio zivjeti ali je prokleto skup, dvosoban stan $500k za kupiti, $2700 cca za rent ali imaju srednju i osnovnu skolu u koju svi zele
County je dosta velik tako da povezanost zavisi u kojem dijelu countya zivis, mi smo u Eastchesteru i uzme nam 25-40 min vlakom (zavisi na koliko stanica staje, to nije subway nego metro north) do grand central (mid town).