Hehe....znaci ako nisi strebercina u Srbiji, nista od studiranja. Moje misljenje je da je studiranje u Srbiji uzaludno bacanje para, zivaca i vremena. Naravno, nismo svi mogli da biramo gde cemo studirati...pa smo uzeli ono sto smo mogli. Medjutim, ono sto treba napomenuti je da se ovde podjednako boduje bilo koji univerzitet u srbiji. Pa ne vidim razloga zasto ici u npr Prirodno Matematicki ili Elektro (govorim za IT struku) gde ce se odredjena kolicina profesora izivljavati na tebi godinama, tesko nabijes prosek kakav ti treba (doduse, sada su 5x olaksali studiranje zbog bolonje), a nauciti svakako neces nista. Ako covek planira da ide "napolje", moj savet je lepo upisati neku visu poslovnu, ili tehnicki u Zrenjaninu, ili pak neki privatni faks (doduse, to je skupo) i lepo oladiti to skolovanje na miru, uz veselje i igru, a ako se stvarno potrudis, onda mozes nabiti prosek o kojem Zana gore prica da ti je potreban ovde. Kada se ovde verifikuje diploma, bice svejedno...
Naravno, ako covek moze da eskivira Srbiju i odmah pocne ovde da studira....ekstra. Ucis ono sto volis, a samim tim faksovi su 1000x laksi. I ono sto je najbitnije...priznaje se.
Postoji i varijanta za sportiste...ovde ti najbolje prodju za stipendije. Upoznao sam jednog lika koji igra tenis i slao je snimke kako igra svim univerzitetima u americi i jedan ga je primio. Takodje, ako je neko ooogroman (mislim visok bar 1.90 i ekstra debeo), moze da konkurise za centar u fudbalskom timu. Oni su ovde ekstra cenjeni kao sportisti.
|