[QUOTE=dreamerns;15355] Kada smo vec kod zargona i kako ameri pricaju, ja jos uvek se tesko snalazim u fast food restoranima (mada u zadnje vreme uopste tamo ne idem).
Prvi put kada sam se susreo sa tim izgledalo mi je kao da pricaju neki u potpunosti stran jezik. Oni ne da skracuju reci, nego pola recenice su u stanju da skrate. Pri tom, pricaju brzinom 30 reci u sekundi. Tako da meni to cesto zvuci "do ya wan chip pich, chep hsah,rchs, dhah, may, ketch, sda". U prevodu "Zelis li cips, nesto nikada cuo 3x (uglavnom neki preliv), majonez, ketchup, soda?". [/QUOTE]
Naravno da ih ne razumes - vecina ih je High School drop-outs, nazalost. Kakvo obrazovanje - takav i nacin izrazavanja... Necu da produzavam dalje, jer cemo uci u rasno profilisanje - znamo svi ko tako govori. Sto rece Bill Cosby treba da ih je sramota - toliki narod godinama ginuo i mucio se da bi im omogucio normalno skolovanje, a sad sopstvenu decu ne mogu da razumeju. Bruka na sta to "zvuci". Necu da generalisem naravno - ne vazi za sve.
|