![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Limit za prenos novca » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
vuxanne,
hvala puno na brzom odgovoru. gledao sam dokumentaciju preko ovih linkova, ipak potreban mi je neko sa slicnim iskustvom ko bi mogao malo slikovitije da mi predstavi ceo proces. cini mi se da bi to trebalo da bude prednost foruma ![]() bockyman, uh...onda sam u ozbiljnom problemu. ![]() kako ti mislis da se raspitam? pa upravo to i radim na forumu. molim te ako znas nekog ko bi mogao da mi da informaciju iz prve ruke da me na istu osobu i uputis. hvala! ako se racuna oktobar 2011 kao mesec kad sam postao permanent resident da li to znaci da trebam da saljem neku dokumentaciju IRS u 2011. napominjem da sam boravio samo mesec dana u USu tokom 2011. dare_ns, pretrazivao sam. ako mislis na onaj post..gde je Score pisao kako nije prijavio da ima vise od $10K zato sto je mislio da se suma odnosi pojedinacno na svakog clana porodice...pa je naleteo na dobrocudnog carinika...jasno ti je da od toga nemam neke koristi posto je covek prepricao svoje iskustvo a ne proces. dakle jos jednom molim nekog ko bi mogao detaljno da mi preprica proces ukoliko je imao slicnu situaciju - da je vec postao permanent resident vratio se u srbiji i posle par meseci se konacno preselio - da je prenosio vise od $10K kako bi mi objasnio detaljno proceduru sa nasim vlastima kao i sa americkim btw da li trebam pre presenjenja da se odjavim u srbiji? da li ste radili. negde sam na forumu i to procitao i da li neka prateca dokumentacija moze da bude dokaz o konacnom preseljenju/emigraciji (za nase sluzbenike) hvala! |
|
|
![]() |