[QUOTE=curlika;34545]Kako izgleda, bolje je da ja ostanem u svom svetu muzike i u tome se usavrsavam sa svojim istrumentima. Ne kazem da nemam dobrog predznanja ali sam stavio na tas sta moram dati od sebe (u trudu i parama) pa je ipak prevagnulo misljenje koje sam naveo. A sa svirkom mogu proci i bolje od kompjuterasa, samo treba pravilno i "na mesto ubosti". Zato mi je i zelja da idem u neki grad gde buja muzicki zivot a posle 30godina tezgarenja lako se privici na ono sta se svira tj. da je aktuelno. (mislim na stranu muziku ne na domacu). U svakom slucaju hvala na svim savetima....a...ko zna sta jos meni dune u glavu. A sta god da dune ja to isteram do kraja. :)[/QUOTE]
i ja mislim da ti je bolje, jer ti realno imas nekoliko opcija, dal da tezgaris popularnu muziku po "kafanama", da li ozbiljnu tipa neki prijemi, kokteli, znas vec na sta mislim, mozes da polazes za tu licencu da radis u skoli i/ili da drzis privatne casove, a na kraju mozes da konkurises i za neki veliki orkestar. pa sad kombinuj, mozes i vise stvari odjednom da radis, a muzicari uopste nisu lose placeni, cak naprotiv. upoznala sam jednu devojku u njujorku koja je drzala casove klavira sa zavrsenom srednjom muzickom i to je naplacivala 50 dolara. naravno, ne mislim da je to sve moguce odmah i lako, ali bar imamo dosta finu perspektivu.
ja sledece godine zavrsavam cembalo, tako da imam malo manje opcija nego ti, doduse mogu uvek da se prebacim na klavir. u svakom slucaju, mislim da ne treba odbacivati karijeru muzicara, ipak smo mi tamo malo vise cenjeni nego ovde.
|