Citat:
Prvobitno poslao korisnik vuxanne
Dusice ja mislim da je plava optimalna boja.  Plus ako ti ide uz oci, divota. Jel se ljutis sto ti diram Magelana?
|
Ne, moje pitanje je bilo ozbiljnije od toga—vecina ljudi misli da ako su odobreni za platinum ili gold kreditnu karticu većih banaka, to znači da će im tako kreditni skor automatski porasti.
Odobrenje za zlatnu ili platinum kreditnu karticu veće banke treba shvatiti samo kao kompliment, zato sto se za neke od tih kartica ne možeš sam prijaviti, već treba dobiti ponudu od banke. To je znak da ste dobro upravljali svojim karticama i kreditom i da ste bili dobar klijent te banke. Te, "obojene", kartice obično imaju veći kreditni limit, niže kamatne stope i nude dodatne nagrade, kao što su avio milje, putna osiguranja, visok nivo usluge kupcima, novčane nagrade i druge podsticaje. Sa druge strane skuplje im je godišnje održavanje. American Express Platinum Card, na primer, košta $450 godišnje.
Ali, boja kartice nema uticaja na kreditne bodove, direktno. U stvari, to bi pre bilo obrnuto: veći kreditni skor—više različitih dodatnih usluga na takvoj kartici.
Jedna značajna veza, međutim, sa karticom specijalne boje i kreditnim skorom je kreditni limit koji je odobren. Jer "obojene" krediitne kartice obično imaju viši kreditni limit od standardnih kreditnih kartica: sto znači automatski raste ukupni kreditni limit, imate više na kredita na raspolaganju, što onda dovodi u niži odnos trenutni bilans : kreditni limit. Niži balans je je znak dobrog kreditnog menadžmenta, i tako generalno poboljšava kreditni skor.
Sa druge strane, nisam našao neku vezu između boje kartice, boje očiju i kreditnog skora ali to je više u tvom domenu, pa ću to tebi i prepustiti da objasniš.