![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Preseljenje sa ljubimcem » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Prvo da vas sve pozdravim i ispričam se ako postoji ovakva tema (nisam je uspjela naći)..
čitam vas vec dulje vrijeme pa sam odlucila otvoriti ovu temu u nadi da cu dobiti savjete ljudi koji su mozda prolazili slicnu stvar... ovo je skroz sa predumisljajem, s obzirom da se tek prijavljujem na lutriju za koji mjesec al sam optimisticna i volim biti informirana i pripremljena na sve unaprijed. dakle, plan ukljucuje mene, decka (mozda buduceg muza ako izvuku samo jedno ![]() ![]() ![]() ako netko ima savjete vezane za prijevoz, ulazak u drzavu (planiramo Austin, Texas) i sve ostalo sa ljubimcem bila bih extremno zahvalna na bilo kakvim informacijama (ne dolazi u obzir da ju ne povedemo) - znam sve vezano za avionski prijevoz (radila na aerodromu), zanimaju me više opcije za smjestaj, koliko to otezava pronalazak smjestaja, i slicne stvari. i ako moze komentar na generalni plan oko prvih mjesec dva dana nakon preseljenja: slijetanje - smjestanje u hotel/stan (unaprijed rezerviran iz hr) - odlazak u najblizi SSN office - otvaranje checking/savings account - dobivanje debitne kartice dolazak SSN-a - zahtjev za secured credit card - polaganje vozačke dozvole (ni on ni ja ne vozimo inace, tako da nemamo internacionalnu nit je planiramo raditi) - kupnja auta (u medjuvremenu kupit biciklu? sto austinjani misle o tome? ![]() u međuvremenu: -traženje stana/kuće za ''stalno'' -traženje posla mala napomena: imamo ljude koji bi nam mogli pomoci sa određenim stvarima ali oni zive u Miamiu, no tamo necemo ici iz određenih razloga. Da li oni nama npr mogu pomoci da preko njih nam iznajme stan (jer necemo imati credit score) iako su u drugoj drzavi? eto, hvala vam unaprijed na bilo kakvim informacijama koje cete mozda imati ![]() |
|
|
![]() |