@Zana:
paypal daje besplatno debit card posle 60 dana koriscenja (da ne dozvoljavaju bas odmah da je uzmete) koja je povezana na vas paypal nalog (a tako mozda i sa vasim checking-om, ako je paypal povezan).... a kako paypal nalog stvarno podseca na checking account, nije ni cudo.
Stigne ti debitna, i od tada mozes nju da koristis za sve (online+offline, whatever) - ista je kao i bilo koja druga kartica; izdaje je Chase. :obrva:
@xeg:
sto, ja bas volem svoje kreditne... ne mogu mi nista, otplacujem ih na vreme, i uzivam.
koliko ja znam, FICO skor se menja po drugim merilima... znaci gleda se kako otplacujes kredite (da li na vreme ili ne), koji je odnos izmedju potrosenog i ukupnog (ovo je bitno samo za revolving credit), koliko cesto trazis kredit, itd.... taj jedan kredit ti nece umanjiti skor - osim ako ti nesto ne za___es. :;D:
ako je kredit revolving, onda ce ti uticati na skor dokle god imas balans na njemu (jer ti smanjuje gorenavedeni odnos potrosenog i ukupnog) i dokle god ga ne placas na vreme... to je ono sto moze da ti smanji FICO. da poveca... ne moze. to ide vremenom, racunaj tek posle 7 godina da ces imati fin FICO skor (zadnjih 7 godina se gleda, te tek tad mozes da izbegnes etiketu "insuficient credit length")... :smrc: