Citat:
Prvobitno poslao korisnik landlord
Magelan, a koji je razlog bio da se nisi odlucio za ubrzani BSN program kad vec imas BA? Traje dosta krace i vjerovatno bi doslo i nesto jeftinije.
|
U onom momentu mi je to bilo predugo. Trebalo mi je nesto sto je moglo da se zavrsi u najbrzem mogucem roku, a bude profitabilno. Gledao sam samo kako da se sto pre odlepim od "minimalca". LPN je otprilike bila jedina opcija tada, i kamion naravno
Samo za prerequisites bi uzelo godinu dana jer su svi moji opsti predmeti sa stomatologije bili stariji od 5 godina. Pa za ubrzani BSN jos godinu ipo. Dakle saberi - oduzmi oko 3 godine full time studiranja.
Ovako sam to odradio za nekih 13 meseci. Dobio jako brzo posao i finansijski se oporavio. Startna plata mi je bila $23, a posle manje od dve godine sam stigao na $27.50 po satu sto je 3 puta vise od onoga sto sam pravio kao CNA. Jako cesto ima i prekovremenog. Da se razumemo - nije ovo neka astronomska cifra, ali za 13 meseci skole - cak i previse. Ljudi sa raznim masterima i doktoratima zaradjuju manje sto je porazavajuce. No, zanimanje je trazeno i posla je do sada bilo. Videcemo kako ce me sreca posluziti u Virdziniji
Sada polako zavrsavam za RN online. Iskreno, ne nedostaje mi ucionica i ovaj online tj. distant format mi vise odgovara. Odradio sam 8 ispita, a ostalo je jos 5 i zavrsni klinicki ispit. LPN2RN "bridge" ce me kostati nekih 8k u zbiru, placam po ispitu tako da nisam morao da uzimam kredit.