Ja sam evo novi clan i dosli smo zena i ja u Klifton u Dzersiju, pa me u vezi prvog posla zanima jedna stvar. Ja sam po struci saobracajni tehnicar 4. stepena, ali dugo nisam radio u struci jer se moja stara firma zatvorila, pa sam zadnjih 15 godina izdrzavao porodicu prodajuci stvari na buvljaku u Pancevu. Moram da kazem da sam postao vrlo iskusan, pravi maher u tom poslu. Prvo sam preprodavao stvari sa kineske pijace u Budimpesti, a onda sve dok nismo otisli za Ameriku sam prodavao stvari koje sam sam proizvodio u Vreocima: filtere za rakiju, levke za klanje pilića i CD-ove narodne muzike koje sam sam narezivao, a tu je posebno popularan bio i CD sa mojim licnim zdravicama. Imao sam povremeno i kucne ljubimce: papagaje, kanarince nekad i šarplanince sto sam nabavljao u Subotici. E, mene sada zanima da li bi tako nesto pilo vodu u Americi, vidim da i ovde imaju fli market, samo je malo drugaciji od onog naseg. Mi bi smo se i preselili u Cikago jer tamo ima mnogo nasih koji bi mozda vise bili zainteresovani za ove stvari koje ja pravim, pa ako neko ima iskustava ili kog saveta za nas, ja se zahvaljujem. Zaboravio sam da napisem da ja imam 47 godina, zena je mladja ima 40 godina servirka po struci.
|