Citat:
Prvobitno poslao korisnik toske10
Pozdrav. Nadam se da i posle dve godine ima zainteresovanih za ovu temu?!  Potreban mi je savet - uzeo sam kola 2013. god. 55000 mil. na 60 meseci, 6%, 220 usd mesečno sa sve uključenim porezom, registracijom, tablicama, bla, bla... Imamo dve godine garancije na sve bitnije delove. Sada, moje pitanje je, koliko je potrebno da ih otplaćujem minimum meseci pre nego što poželim da ih otplatim u celosti, da ne bi kvario kreditni skor? Rečeno mi je da ne bi trebao da ih otplatim/menjam bar nekih 8 meseci. Voleo bih uskoro kada krenemo da zarađujemo, da ih dam kao down payment kod dilera pa da uzmemo nešto novije, sa boljom opremom itd. Da li je to moguće i da li postoji tako neka opcija? Nadam se da ste razumeli šta sam hteo da pitam!?  Unapred zahvalan svima.
|
Mi smo kola mogli da otplatimo i ranije ali smo zbog kredit skora odlucili da guramo po $200 mesecno dok ga ne otplatimo i za sada nam to odlicno radi za skor. Ako ces da uzmes druga kola na kredit, a taj svoj das kao downpayment onda, ne moras da cekas ni dan. Sto bi ceca 8 meseci ako ces i dalje da imas kola na kredit.
Jos jedan savet bi bio da, ako vec zelis da prodas svoja kola, onda nemoj da ides kod dilera jer ce ti definitivno ponuditi manju cifru nego sto bi mogao da dobijes da ga ti sam prodas preko craigsliste.
P.S. Kod dilera postoje sve opcije. Ali nemoj da uzimas kredi "loan" od njih jer su im kamate ogromne. Mi smo otisli u kreditnu uniju i dobili veoma povoljnu kamatu i sa njihovim cekom isli kod dilera pa onda mozes i sda se cenkas. I ne daj dilerima da ti bezveze proveravaju credit score ako ne uzimas loan od njih. Tako smo mi rekli evo bas ti necu potpisati da mozes da mi ranujes credit score pa ti ako neces da mi prodas auto ima ko ce. Sa njima treba biti bas bezobrazan, osim ako ne zelis Subaru. Stekao sam utisak da su oni potpuno drugaciji.