![]() |
|
|
|||||||
| Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua |
| Intervju (interview) - Ambasada » Interviews DV 2018 » Bitni linkovi | ||||
| O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Draga Tea900 ,cestitam ![]() Puno srece i uspjeha zelim u novoj domovini ![]() Imam jedno pitanje vezano za dokumente za intervju.Iscitao sam sav forum,evo neke stvari citam po drugi put.Freetodecide je pitao ambasadu da li potrebni dokumenti sa liste treba da se prevode i dobio je negativan odgovor. Koliko sam ja shvatio treba prevesti samo diplomu i ovjeriti kopiju iste. Zamolio bih te ako imas vremena da mi napravis listu dokumenata koje ste vi nosili ( I da li trebaju kopije),koje originale i sta ste prevodili,a sta kopirali.Ti rece da su tvom decku vratili samo diplomu znaci originali ostaju kod njih?Ili? Evo sta kaze za BiH: ,, Molimo vas da koristite ispod navedenu listu dokumenata koju morate donijeti na razgovor za useljeničku vizu. Dokumenti koji nisu pisani na engleskom jeziku ili bosanskom/hrvatskom/srpskom jeziku moraju biti prevedeni od strane sudskog tumača na engleski jezik. Potvrdu o zakazanom terminu razgovora koji vam je poslao NVC (ne odnosi se na osobe koje podnose zahtjeve za Diversity Visas, vjereničku visu, vizu na osnovu usvajanja ili izbjeglički/azilantski status) Važeći pasoš koji vrijedi duže od šest mjeseci od vašeg namjeravanog datuma ulaska u Sjedinjene Države. Dvije fotografije u boji svake osobe koja podnosi zahtjev za vizu (5 cm x 5 cm, ili 2 inch x 2 inch). Molimo vas da pogledate ovdje kako fotografija mora izgledati. Potvrdu o popunjenom formularu DS 260 Zahtjev za useljeničku vizu koji ste elektronski popunili na ceac.state.gov/iv. Orignalni rodni list Originalne ili overene kopije izvoda iz matične knjige rođenih za svu decu glavnog podnosioca predstavke (čak i ako on ili ona ne prate). Ukoliko ste oženjeni/udati: Originalni vjenčani list. Ukoliko ste prethodno bili oženjeni/udati: Orignalna presuda o razvodu braka prevedena na engleski jezik ili smrtni list supružnika Ukoliko imate 16 godina iIi više: Originalo policijsko uvjerenje o nekažnjavanju iz zemlje u kojoj trenutno živite I svih zemalja u kojima ste živjeli duže od šest mjeseci nakon vaše šesnaeste godine. Ako se sve dole navedene stavke odnose na vas, morate donijeti najnovije policijsko uvjerenje o kažnjavanju. 5. Ako ste stariji od 16. godina; 6. Ako imate policijsko uvjerenje o nekažnjavanju izdato prije više od godinu dana i 7. I dalje živite u zemlji u kojoj je izdato to policijsko uvjerenje o nekažnjavanju. Originalno sudsko uvjerenje o nekažnjavanju da se trenutno ne vodi sudski proces protiv vas Vojna obaveza ili učešće u oružanim snagama: Uvjerenje o služenju ili nesluženju vojnog roka iIi u oružanim snagama. Sve osobe rođene nakon 1987. godine, a koji su državljani Bosne I Hercegovine ne trebaju donositi ovo uvjerenje.(Ja sam rodjen 1994,znaci to meni ne treba) Kao dodatak već navedenim dokumentima, podnosioci zahtjeva za DV trebaju donijeti: Informacije o terminu razgovora odštampane iz “Entrant Status Check” na web stranici E-DV website. Originalne dokumente koji pokazuju da se kvalifikujete za program bilo diplomom završene četverogodišnje srednje škole ili imate dvije godine relevantnog radnog iskustva u posljednjih pet godina netom prije podnošenja zahtjeva za vizu, jednu kopiju I prevod na engleski jezik (ovo se odnosi samo na glavnog podnosioca zahtjeva za vizu, više informacija možete pročitati ovdje). Gotovinu u iznosu od $330 za taksu za Diversity vizu. Hvala unaprijed i veliki pozdrav!!! |
|
|