ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Prva koverta

Prva koverta Dobili ste prvu kovertu sa formularima koje treba poslati američkoj vladi. Šta sad?

Prva koverta » Form DS2001/ Notification of Applicant Readiness » Bitni linkovi
O prvoj koverti Formulari Korisne informacije Proverite prijavu Učlanite se

Thread Tools Display Modes
Staro 08.09.2008, 19:05
srdjevic's Avatar
srdjevic srdjevic je offline
Administrator

Datum prijave: 19.05.2005
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Novi Sad, Srbija
Nepromenjeno

Pa kako onda ljudi već dobijaju druge koverte sa pozivima za intervjue ako nisu imali taj famozni formular?

Ma opušteno, ljudi, samo....
Staro 14.09.2008, 00:37
kolja kolja je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.05.2008
Nepromenjeno

mi smo dobili sve na engleskom isto osim zadnjeg lista(4 papira ukupno su poslali) koji je na srpsko hrvatskom (latinica ) gde su podaci o lekarskom pregledu ;app. gde je americka ambasada u Sarajevu? na Alipasinom ? (ako neko moze da mi kaze aproksimativno blizu cega se nalazi?
Staro 14.09.2008, 07:51
steficacvek's Avatar
steficacvek steficacvek je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 19.05.2008
US lokacija: Phoenix, Az
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

nije na Alipasinom, u Alipasinoj ulici
Preko puta Druge gimnazije; iznad zgrade ministarstva; ispod Ciglana, sa lijeve strane ako ides prema Vogosci; ima ogromnu zidanu ogradu i strazare sa puskama ispred ulaza, ne mozes da fulis
23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC
28.5.2008. Koverta stigla u KCC
13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled
The Day - 20.3.2009.
Visa granted

In US since May 26, 2009!
Staro 14.09.2008, 11:20
kolja kolja je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

hvala -ziveo sam na ciglanama nekad (kao student ) -znam II gimnaziju i taj kraj -mora da se dosta izmenio -nisam bio u Sarajevu skoro 20 godina pomislio sam Alipasino polje premda nije bas neki kraj za ambasade (vise za studentske domove i kasarne )
Staro 14.09.2008, 15:03
steficacvek's Avatar
Pravi "Amer"

Nepromenjeno

nema na cemu, drago mi je da mogu pomoci. s tim da je konzularno odjeljenje prvo u nizu kada se ide prema Ciglanama, tako da se obicno na ulazak ceka ispred policijske kabine na samom cosku ograde. ali kad dodje do toga, samo pitaj nekog od strazara i oni ce objasniti proceduru
The Day - 20.3.2009.
Visa granted

Staro 14.09.2008, 20:39
kolja kolja je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

hvala ponovo -ja sam vec sa zenom u procesu za Beograd /Srbija nego ne mogu da "izbegnem "Sarajevo -uvek me interesuje da cujem nesto o njemu -sta se desava itd. -zato me malo i zacudlilo kad se pomenu Alipasino -drago mi je da se "informisem" posle toliko godina -nakako sve planiram da odem u Rajevosa ali nikako da stignem -jos uvek imam tamo dobre prijatelje (jarane ) i bas bi voleo malo da prosetam po carsiji (da malo odem do mesta gde sam nekad izlazio ) -KUK i CDA+"OBALA" STELEKS pa i "legendarni" DIsCO CLUB "TURBO" na DOBRINJI (tu sam bezao kao vojnik u "grad") ;sluzio sam vojni rok u Sarajevu od 1985do 1986 ali sam se vration ponovo 1987 na stuije (nisu me primili na Beogradsku Likovnu Akademiju ) pa ja hajd' opet u Sarajevo na Akademiju od 1987-88(tu me primise fenomenalno ) ; razlog je bila i jedna Sarajka devojka sa kojom sa se upoznao na sluzenju vojnog roka (za vreme kad sam bio u domu JNA ) a ona jos u srednjoj skoli (I Gimnazija tacno preko puta doma -pa smo se gledali jedno 2-3 meseca pre nego sto smo se upoznali -nazalost ne znam sta bi sa njom (izgubili smo kontakt vec u Sarajevu '88 godine zbog neke glupe svadje );na Ciglanama je bila jedna jako dobra picerija gde smo znali "izac";iskreno menjao bi Sarajevo iz tog vremena za sve Amerike sad
Staro 14.09.2008, 20:43
kolja kolja je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

htedoh da kazem NE bi menjao SARAJEVO iz tog vremena ni za kakve AMerike -ovaj ""kompjuter mi bas "ne lezi" -bolje mi ide sa cetkom i olovkom stalno pravim neke glupe greske u kucanju
Staro 14.09.2008, 20:58
steficacvek's Avatar
Pravi "Amer"

Nepromenjeno

hehehe, razumijem te! ja sam malo mladja, nisam bas u potpunosti prozivjela to doba, ali na osnovu svega sto ja znam i jos sto sam cula i slusala, voljela bih nazad to Sarajevo i Jugoslaviju.
Navrati u Sarajevo svakako, dosta toga se promjenilo, ali neka kultna mjesta su jos tu. Bar jos jednom, prije nego preletis baru!
Pozdrav
The Day - 20.3.2009.
Visa granted

Staro 14.09.2008, 21:47
landlord's Avatar
landlord landlord je offline
Amer

Datum prijave: 21.05.2008
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Sarajevo, B&H
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik kolja Prikaz poruke
hvala ponovo -ja sam vec sa zenom u procesu za Beograd /Srbija nego ne mogu da "izbegnem "Sarajevo -uvek me interesuje da cujem nesto o njemu -sta se desava itd. -zato me malo i zacudlilo kad se pomenu Alipasino -drago mi je da se "informisem" posle toliko godina -nakako sve planiram da odem u Rajevosa ali nikako da stignem -jos uvek imam tamo dobre prijatelje (jarane ) i bas bi voleo malo da prosetam po carsiji (da malo odem do mesta gde sam nekad izlazio ) -KUK i CDA+"OBALA" STELEKS pa i "legendarni" DIsCO CLUB "TURBO" na DOBRINJI (tu sam bezao kao vojnik u "grad") ;sluzio sam vojni rok u Sarajevu od 1985do 1986 ali sam se vration ponovo 1987 na stuije (nisu me primili na Beogradsku Likovnu Akademiju ) pa ja hajd' opet u Sarajevo na Akademiju od 1987-88(tu me primise fenomenalno ) ; razlog je bila i jedna Sarajka devojka sa kojom sa se upoznao na sluzenju vojnog roka (za vreme kad sam bio u domu JNA ) a ona jos u srednjoj skoli (I Gimnazija tacno preko puta doma -pa smo se gledali jedno 2-3 meseca pre nego sto smo se upoznali -nazalost ne znam sta bi sa njom (izgubili smo kontakt vec u Sarajevu '88 godine zbog neke glupe svadje );na Ciglanama je bila jedna jako dobra picerija gde smo znali "izac";iskreno menjao bi Sarajevo iz tog vremena za sve Amerike sad
Uh totalno sam se najezio od tvog opisa..onoga sto je nekada bio grad.. a sada je samo selo sa trolejbusom..

Samo si zaboravio spomenuti Slogu, Dom mladih..

Kuk na zalost vise ne radi (bar ne u onom obliku u kojem je radio), Steleks (udruzenje studenata ETF-a sada postalo nesto sasvim drugo), doduse Obala je jos uvijek cool mjesto (Akademija scenskih)..

Da dobra su to vremena bila.. kad se zivjelo, i kad smo bili Amerika za sadasnju Ameriku.. heh..
26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom
29.5.2008 - dobili su moju kovertu
04.2.2009 - stigla druga koverta
19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled
26.2.2009 - AOS stigao
13.3.2009 - zakazan intervju
17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio

U Americi od 24.05.2009.
Staro 15.09.2008, 17:16
kolja kolja je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

voleo bih definitvno -i nadam se da cu naci vremena da svratim na "kahvu"- Zaboravih SLOGU i BB i ESTRADU (Bregovicev kafic - da li jos uvek postoji?) PICADILLY ( kafic ) ; FERHATOVICEVE CEVAPE poslasticarnicu DALLAS itd . Ljudi su ipak bili neprevazidjeni -ljubazni ,otvoreni spremni da ti daju kosulju sa ledja samo ako pitas -u vojsci ni jednom nisam prosao bez cascavanja u kaficu ,piceriji,restoranu -cesto stigne pice ili pica ili cevapi i kelner samo kaze "vec placeno!!"(neko od prisutnih "civila" bi vec platio nas racun!! uz obavezno "kolko ima do kraja vojak") bas smo u SLOGU ulazili na "stipu jskuvo" stalno - nismo nikad platili ulaznice ma koliko nas doslo;Ja sam nazalost "otkio " SArajevo relativno kasno (1985 )posle olimpijade -nekako smo ja i moje "pankersko" drustvo vise bili "nafurani" na Zagreb i narocito Ljubljanu (tad su tamo bile dosta ceste svirke bendova iz Amerike I Engleske koji nisu nikako dolazili "juznije" do Beogada)-isao sam cesto na "sever" u tom periodu (83-85) i nekako zaobilazio SA tako da sam propustio taj period kad je Sarajevo dolazilo u fokus 82-84 ali jednom kad se zakoracilo tamo tesko se odlazilo bilo gde posle pa cak i nazad kuci -jedan pomalo smesan primer -pre odlaska u vojsku ja i moj dobar prijatelj (koji je isto dobio Sarajevo -cak istu kasarnu ) dogovorimo se sa par drugarica iz skole da nas obilaze povremeno i da kao fol "glume" nase verenice da bi mogli da dobijamo prenocista (vikend odsustvo ) ; Po dogovoru dodjose one vec u septembru cim smo prosli zakletvu i mogli da izadjemo u grad - e sad mi smo se dogovorili da one dolaze jednom u 2 meseca medjutim njih dve upoznase dvojicu "fatalnih " Sarajlija (jedan je bio a mislim i sad bubnjar veoma poznatog SA benda a drugi menadzer jednog jos poznatijeg )i ostadose njih dve u Sarajevu 4 meseca!!!u cugu !! -sve do nove godine !!! naravno mi svaki vikend na prenociste dok se nisu pobunili ostali vojnici koji nisu mogli da dodju na red od nas dvojice verenika;eto tako je to bilo -to je mislim bio isto jedan od retkih gradova u bivsoj Yugi gde je "vojak mogo nac neku trebu za jastucenje" -sto mi je rekao jedan autenticni jalijas sa Vratnika naravno "u poverenju"-kasnije kao vojnik u domu JNA sam bio prakticno gradjanin Sarajeva samo sto nisam menjao garderobu -posle na studijama je tek bilo super -"vikend je pocinjao u ponedeljak";secam se da sam jenom otisao na svirku u BB (svirale su CACADOU LOOK iz Rijeke/Opatije -zenski bend veoma popularan u to vreme) posle smo svi (uglavnom moja raja sa fax-a) otisli zajedno sa njima na neki "dernek" koji je trajao ceo vikend (3 DANA i 2 NOCI ) proslo je tu oko 200+ ljudi!! -to nisam doziveo nigde osim samo jednom u BGD i to pocetkom 80 -tih ; Rijecanke dosle na jedno vece i ostale skoro nedelju dana ;

Thread Tools
Display Modes

Pravila pisanja