![]() |
|
|
Prva koverta Dobili ste prvu kovertu sa formularima koje treba poslati američkoj vladi. Šta sad? |
Prva koverta » Form DS2001/ Notification of Applicant Readiness » Bitni linkovi | ||||
O prvoj koverti | Formulari | Korisne informacije | Proverite prijavu | Učlanite se |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
mi smo dobili sve na engleskom isto osim zadnjeg lista(4 papira ukupno su poslali) koji je na srpsko hrvatskom (latinica ) gde su podaci o lekarskom pregledu ;app. gde je americka ambasada u Sarajevu? na Alipasinom ? (ako neko moze da mi kaze aproksimativno blizu cega se nalazi?
|
|
||||
|
||||
![]()
nije na Alipasinom, u Alipasinoj ulici
![]() Preko puta Druge gimnazije; iznad zgrade ministarstva; ispod Ciglana, sa lijeve strane ako ides prema Vogosci; ima ogromnu zidanu ogradu i strazare sa puskama ispred ulaza, ne mozes da fulis ![]()
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
|||
|
|||
![]()
hvala -ziveo sam na ciglanama nekad (kao student ) -znam II gimnaziju i taj kraj -mora da se dosta izmenio -nisam bio u Sarajevu skoro 20 godina pomislio sam Alipasino polje premda nije bas neki kraj za ambasade (vise za studentske domove i kasarne )
|
|
||||
|
||||
![]()
nema na cemu, drago mi je da mogu pomoci. s tim da je konzularno odjeljenje prvo u nizu kada se ide prema Ciglanama, tako da se obicno na ulazak ceka ispred policijske kabine na samom cosku ograde. ali kad dodje do toga, samo pitaj nekog od strazara i oni ce objasniti proceduru
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
|||
|
|||
![]()
hvala ponovo -ja sam vec sa zenom u procesu za Beograd /Srbija nego ne mogu da "izbegnem "Sarajevo -uvek me interesuje da cujem nesto o njemu -sta se desava itd. -zato me malo i zacudlilo kad se pomenu Alipasino -drago mi je da se "informisem" posle toliko godina -nakako sve planiram da odem u Rajevosa ali nikako da stignem -jos uvek imam tamo dobre prijatelje (jarane ) i bas bi voleo malo da prosetam po carsiji (da malo odem do mesta gde sam nekad izlazio ) -KUK i CDA+"OBALA" STELEKS pa i "legendarni" DIsCO CLUB "TURBO" na DOBRINJI (tu sam bezao kao vojnik u "grad") ;sluzio sam vojni rok u Sarajevu od 1985do 1986 ali sam se vration ponovo 1987 na stuije (nisu me primili na Beogradsku Likovnu Akademiju ) pa ja hajd' opet u Sarajevo na Akademiju od 1987-88(tu me primise fenomenalno ) ; razlog je bila i jedna Sarajka devojka sa kojom sa se upoznao na sluzenju vojnog roka (za vreme kad sam bio u domu JNA ) a ona jos u srednjoj skoli (I Gimnazija tacno preko puta doma -pa smo se gledali jedno 2-3 meseca pre nego sto smo se upoznali -nazalost ne znam sta bi sa njom (izgubili smo kontakt vec u Sarajevu '88 godine zbog neke glupe svadje );na Ciglanama je bila jedna jako dobra picerija gde smo znali "izac";iskreno menjao bi Sarajevo iz tog vremena za sve Amerike sad
|
|
|||
|
|||
![]()
htedoh da kazem NE bi menjao SARAJEVO iz tog vremena ni za kakve AMerike -ovaj ""kompjuter mi bas "ne lezi" -bolje mi ide sa cetkom i olovkom stalno pravim neke glupe greske u kucanju
|
|
||||
|
||||
![]()
hehehe, razumijem te! ja sam malo mladja, nisam bas u potpunosti prozivjela to doba, ali na osnovu svega sto ja znam i jos sto sam cula i slusala, voljela bih nazad to Sarajevo i Jugoslaviju.
Navrati u Sarajevo svakako, dosta toga se promjenilo, ali neka kultna mjesta su jos tu. Bar jos jednom, prije nego preletis baru! ![]() Pozdrav
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Samo si zaboravio spomenuti Slogu, Dom mladih.. Kuk na zalost vise ne radi (bar ne u onom obliku u kojem je radio), Steleks (udruzenje studenata ETF-a sada postalo nesto sasvim drugo), doduse Obala je jos uvijek cool mjesto (Akademija scenskih).. Da dobra su to vremena bila.. kad se zivjelo, i kad smo bili Amerika za sadasnju Ameriku.. heh..
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
|||
|
|||
![]()
voleo bih definitvno -i nadam se da cu naci vremena da svratim na "kahvu"- Zaboravih SLOGU i BB i ESTRADU (Bregovicev kafic - da li jos uvek postoji?) PICADILLY ( kafic ) ; FERHATOVICEVE CEVAPE
![]() ![]() ![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
(zasnivanje) porodice - ko je petitioner, a ko applicant | xeg | Prva koverta | 14 | 20.05.2008 19:51 |
![]() |