Citat:
Prvobitno poslao korisnik via
@robo
pročitala sam tri puta ovaj post. Simpatično mi je kako se ljudi zbune i pogube u ovakvim situacijama. Da se razumijemo, ne očekujem ni da ćemo mi biti nešto bolji, spremit ćemo se koliko možemo, ali mislim da protiv nervoze ne možeš. Ali, također vjerujem da su oni na sve to spremni i da itekako razumiju koja trema je prisutna. Znači, kćerkici ste obezbjedili vizu za USA za rođendan... cute  Nadam se da će vam ta simbolika poslužiti kao dobar start za novi/uspješni početak novog poglavlja u životu.
Što se tiče pitanja; zanima me da li ste vadili međunarodne dok. (rodni listovi+vjenčani) ili standardne? KOliko sam shvatila iz posta diplomu niste prevodili ili? Pozivno pismo ili mail od nekoga iz USA?
Vidim da ćete u Palm Beach, imate tamo nekoga ili...?
večeras sigurno nema spavanja, pa možeš pisati   
|
diplomu nismo prevodili, rodne vjenčane listove smo izvadili standardne ne medjunarodne u palm beach planiramo al cemo za pocetak u pensilvaniju do rodjaka prvo dok ne skontamo kako tamo sve funkcionira
a sto se tice intervjua ne se sekiraj, nedozvoljavam ti 
i nemam pojma dali su intervjui petkom mi kad smo dosli u ambasadu bili smo sami nas troje al su poslije nagrnuli studenti puna cekaonica
pozivno pismo smo dobili od rodjak mailom i to smo donijeli
01.05.2013 oko 20:00 umalo srcani. 
07.05.2013 Poslana koverta u kentucky.
15.05.2013 Stigla koverta u kentucky.
24.09.2013 Obavljen ljekarski
04.10.2013 Intervju  vize odobrene
11.10.2013 Podigli vizirane pasose
03.11.2013 Arrived in the USA
Last edited by robo; 04.10.2013 at 23:58.
|