ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 02.08.2013, 00:14
Homer Simpson's Avatar
Homer Simpson Homer Simpson je offline
Drug član

Datum prijave: 19.10.2012
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

DV2015 je sad vec 99% sigurna posto Kongres ide na veliki raspust a kad se vrate prica se da ce razbucati zakon u vise delova (sad se i demokrate slazu s tim) i uz manje izmene glasati za deo po deo, sto bi trebalo da bude gotovo do kraja godine. Uz jos par bitnijih rasprava/glasanja, oduzice se to sasvim dovoljno...
Staro 02.08.2013, 05:48
IgorMAD's Avatar
IgorMAD IgorMAD je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.01.2013
US lokacija: ?
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Ma da, 100% ce biti DV-2015. Nadam se da ove godine nece o tome brujati sve novine i televizija kao prosle godine, onda se nece prijavljivati ljudi koji ne znaju nista o tome i ocekuju da im se obezbedi smestaj, hrana i posao. Ovo je jedna jako ozbiljna stvar, bez obzira sto je lutrija, mislim da ne bi trebalo oduzimati sansu ljudima koji stvarno hoce da odu.

Ali to niko nikom ne moze da zabrani tako da ce i ove godine biti onih prijavljivanja: "iz zezanja sam hteo da vidim da li ce me izvuci, da znam da li imam srece" ili "pa zar nemam obezbedjeno sve tamo kad odem?", "ko me ceka na aerodromu?" i "sto da idem kad mi je ovde dobro?".

01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx
21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky
28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky
13.09.2013. Zakazan intervju
13.11.2013. Obavljen lekarski pregled
21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen
Od 12/13/2013 u USA
Reply With Quote
Staro 02.08.2013, 08:21
Taty2's Avatar
Taty2 Taty2 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 15.07.2013
US lokacija: Boston
YU lokacija: Sarajevo
Nepromenjeno

Bilo njima dobro (mislim na te dobrostojeće) ili ne, to je pomalo neozbiljno. Odluka o iseljenju donosi se prije apliciranja, šta se ima smišljati kad otprilike zna šta ga čeka u procesu, dugo čekanje, pa dokumenti, pa intervju i svi ti troškovi, ...pa onda šljakanje preko bare
Reply With Quote
Staro 02.08.2013, 08:28
aspirin aspirin je offline
Drug član

Datum prijave: 15.03.2012
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Homer Simpson Prikaz poruke
DV2015 je sad vec 99% sigurna posto Kongres ide na veliki raspust a kad se vrate prica se da ce razbucati zakon u vise delova (sad se i demokrate slazu s tim) i uz manje izmene glasati za deo po deo, sto bi trebalo da bude gotovo do kraja godine.
Da li su sanse da lutrija prezivi reformu vece ako se obistini to da ce zakon razbucati u delove pa glasati, ili je to tesko sada predvideti?
I ove price o neozbiljnim igracima vodite na nekoj drugoj temi, jer to je vec vecita prica SBBKBB i igra bez granica na koju ne mozemo uticati.
Reply With Quote
Staro 02.08.2013, 09:34
IgorMAD's Avatar
Pravi "Amer"

Nepromenjeno

Pa znam da ne mozemo da uticemo, ali onako pomenem Mozda neko neozbiljan procita dok pretrazuje nesto pa vidi i ne prijavi se, mozda bas sansa za tebe ili nekog drugog

Mislim da su jednake sanse da je ukinu i ako ga razbucaju kao i da je ostao u istom sastavu. Dosta njih smatra da je ta zelena lutrija bespotrebno dovodjenje nisko kvalifikovane radne snage. Dok se afroamerikanci i cini mi se irci protive ukidanju lutrije.

Ma ko zna sta ce biti sa tim, mozda cak i promene samo pravila lutrije ali tako da je minimalan uslov zavrsen fakultet

Najvaznije je to da ce se DV-2015 odrzati i da svi imaju bar jos jednu sansu, ako nista drugo.

Od 12/13/2013 u USA
Reply With Quote
Staro 02.08.2013, 14:02
Homer Simpson's Avatar
Homer Simpson Homer Simpson je offline
Drug član

Datum prijave: 19.10.2012
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

@ aspirin:
Lutrija nece preziveti reformu posto je niko ne podrzava.
Za lutriju su samo bivsi dobitnici (koji su planirali da, uz malo srece, istim nacinom dovedu nekog clana porodice, prijatelja, itd.) i afroamerikanci. Pre su i demokrate bile ali vise nisu.

A za reformu su i demokrate i republikanci (vec se priblizavaju stavovi, razlike postaju semanticke) i industrija i finansijski sektor i latinosi i crkve i policija/vojska. Protiv su redneck-ovi i patriJote (Tea Party)
Staro 03.08.2013, 15:08
MIKI VELIKI MIKI VELIKI je offline
Član

Datum prijave: 29.06.2013
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Homer Simpson Prikaz poruke
DV2015 je sad vec 99% sigurna posto Kongres ide na veliki raspust a kad se vrate prica se da ce razbucati zakon u vise delova (sad se i demokrate slazu s tim) i uz manje izmene glasati za deo po deo, sto bi trebalo da bude gotovo do kraja godine. Uz jos par bitnijih rasprava/glasanja, oduzice se to sasvim dovoljno...
uh al si ti "optimista" ili neces da se otvoris za pivce
nista u americkoj politici neuspeva da se zavrsi za 2-3 meseca
to je proces kàji moze da traje godinama -ja ti kazem da su izbori za sledecu godinu - imas izbore za kongres ,senat + ja mislim 46-47 drzava bira guvernere
tek posle tog odmeravanja snage moze nesto da se pokrene..znci status quo do tada.

nema sanse da se ove godine ista uradi ako nesto bude bilo bice tek posle izbora 2014 odnosno zime sledece godine /prolece 2015 -i to na parce i samo par segmenata ce proci -obezbedjenje granice i mozda pravo na GC za mamoletne ilegalce
za ukidanje gc treba posebni zakon a to nikoga neitenresuje dok su ova dva prva problema na dnevnom redu
ja kazem sakupljajte pare za cascavanje

Last edited by MIKI VELIKI; 03.08.2013 at 15:14.
Reply With Quote
Staro 03.08.2013, 15:18
IgorMAD's Avatar
Pravi "Amer"

Nepromenjeno

Pa to kad ljudi dobiju, onda ce da cascavaju
Daj Boze da svi sa foruma cascavaju u maju sledece godine

Od 12/13/2013 u USA
Reply With Quote
Staro 19.08.2013, 20:33
NightSky's Avatar
NightSky NightSky je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.01.2012
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

Pošto nas je na drugoj temi http://www.zelenalutrija.com/forum/s...ed=1#post40251 Cosmo obradovao prvim vijestima o DV 2015 , ima li novih vijesti o reformi i sudbini lutrije?

DV 2020
Reply With Quote
Staro 31.08.2013, 08:57
MIKI VELIKI MIKI VELIKI je offline
Član

Datum prijave: 29.06.2013
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik NightSky Prikaz poruke
Pošto nas je na drugoj temi http://www.zelenalutrija.com/forum/s...ed=1#post40251 Cosmo obradovao prvim vijestima o DV 2015 , ima li novih vijesti o reformi i sudbini lutrije?
nista od te reforme valjda je sad svima jasno
sad su glavne teme sirija
balans budzeta -tu ce se voditi" krvava bitka" bad sledeca 2-3 meseca
i pad gdp odnosno inflacioni udar sledece godine
nezaposlenost nemrda sa oko "7.8%"(verovatno je zapravo na oko 15%-17%)

reforumu niko vise ni ne spominej niti se seca da je to kao vec "proslo"
kao sto rekoh sledece godine su izbori za sve zivo i tu nema sanse da se se nesto pokrene ..
Reply With Quote
Odgovori

Thread Tools
Display Modes

Pravila pisanja