![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Žana;16049]Johnny, nema potrebe za nagadjanjima da li sam ja u pravu ili ne, nije to poenta vec pravilna informacija.[/QUOTE]
Upravo i jedino iz tog razloga što je poenta u pravilnoj informaciji sam ja i napisao ovih par postova gore, jer na osnovu svega što sam u njima naveo više je nego očigledno koliko su informacije koje sam komentarisao u najmanju ruku N/A u konkretnoj situaciji. Većina ovoga što si sad napisala predstavlja uobičajeno teoretisanje i udaljavanje od poente na koju sam ukazivao u prethodnim postovima. |
|
||||
|
||||
![]()
:nene: Cuj Johnny, u redu je...
Ja zakone koji su bitni za moj zivot ovde znam i nemam problem sa bilo kakvim pitanjima. Kome treba za intervju, moze da pronadje informacije na prilozenom linku - prirucnik je upravo za to napravljen. Konkretnije informacije od svega navedenog u prirucniku za intervju nema. Covek proba da pomogne i odmah pocne neko raspravljanje... bez volje sam da ucestvujem u tome. Ko ima intervju ovih dana - srecno :) |
|
|||
|
|||
![]()
Pa naravno da je u redu, poslednje što želim je da se raspravljam sa tobom ili bilo kim. Problem je u tome što ste vi (ti i tebi slični) uvek spremni da "ukažete" na "nepravilne informacije" u nečijem postu i/ili da "postavljate stvari na svoje mesto i nazivate stvari pravim imenom" ali kada neko pokuša potpuno argumentovano i bez zlih namera da ukaže na neke nelogičnosti/nepravilnosti/neprimenljivost u vašim savetima/tvrdnjama, to je automatski okarakterisano kao hejt.
Dakle zaista najiskrenije, kada uspete da pređete preko vaše sujete, videćete da u komentarima koje napišem ja i meni slični zaista nema ničega malicioznog. |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Žana;16038]Pitanje se odnosi na gradjane - residents, a ne citizens - drzavljane, te je stoga odgovor "da". Ukoliko se aplicira za turisticku vizu - ja bih onda rekla da je odgovor "ne"... nisam upoznata sa formularom, ali definitivno mislim da odgovor zavisi od tipa vize.
Federalni minimum jeste $7.25, ali se ne primenjuje na svakog zaposlenog. Ovo pojasnjavam da buduci residenti (:)) ne bi dosli u zabludu da poslodavac krsi zakon ukoliko dobiju manju satnicu od ovog. Naime, federalni zakon o satnici se primenjuje na firme koje imaju veci godisnji prihod od $500,000 godisnje, na manje firme koje se bave trgovinom izmedju drzava, kao i na sve zaposlene u drzavnim ustanovama. Ukoliko zaposleni podleze i drzavnom i federalnom zakonu - obracunava se veca od ove dve. Razlicita satnica je odredjena federalnim zakonom za zaposlene koji dobijaju baksis, studente, invalide i mladje od 18. Zakon se takodje ne odnosi na farmere, ribare, radnike u prodaji koji rade na procenat, itd. Neke drzave imaju manju satnicu od $7.25, neke znatno vecu, a u Nevadi minimalna satnica zavisi od toga da li poslodavac placa osiguranje zaposlenom ili ne (dolar po satu razlike)... Ja ovo cisto da ne bude zabune :)[/QUOTE] Ovo sve potpisujem. :) Pitanje se i jeste odnosilo na gradjane, a ne na drzavljane. Nisam nista prevodila sa engleskog, vec sam Vam samo napisala onako kako je meni receno na srpskom. Ako znate razliku izmedju termina gradjanin i drzavljanin na srpskom onda nema problema oko (ne)razumevanja ovog. Samo jos da dodam da ne znamo da li se aplikantima u ambasadi daju drugaciji antektni listici, u zavisnosti tipa vize za koju apliciraju, tako da ce ovo ostati nedoreceno, dok se neko ne oglasi sa novijim iskustvima iz ambasade. :) |
|
|||
|
|||
![]()
@Johnny U potpunosti se slazem sa tvojom konstatacijom.
|
|
|||
|
|||
![]()
Pitanje je vezano za dokumenta o sluzenju vojnog roka. Ja sam sluzio civlno. Da li je potrebno nositi neku potvrdu i knjizicu. Ima li nekog ko je takodje sluzio civilno?
|
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=pericp;16090]Pitanje je vezano za dokumenta o sluzenju vojnog roka. Ja sam sluzio civlno. Da li je potrebno nositi neku potvrdu i knjizicu. Ima li nekog ko je takodje sluzio civilno?[/QUOTE]
Ja. Ja sam izvadio ovu potvrdu ali su mi je na razgovor vratili. E sad ne znam da li ne treba da se vadi jer sam je ja vadio i nosio sa sobom. Ako neko zna da li ne treba uopste da se vadi nek se javi.
Case Number: 2010EU00010717 Prva koverta stigla: 08.06.2009. Prva koverta vraćena: 11.06.2009. Druga koverta stigla: 09.11.2009. Zakazan intervju za 10.12.2009 - odložen za 10.02.2010. Završen lekarski pregled: 04.01.2010. Visa odobrena - 11.02.2010. U USA - od 03.06.2010. |
|
|||
|
|||
![]()
A sto se tice osobe kod koje biste bili za pocetak u Americi, jel mora da ima drzavljanstvo, zeleni karton ili je dovoljno da ima radnu vizu. Zivi tamo vec 7 godina (4 godine fakultet i radi vec 2-3 godine)
|
|
|||
|
|||
![]()
Ima dosta dezinformacija na forumu u vezi sa dokumentacijom potrebnom za interfju (neki su cak pominjali i slike sa vencanja). Na osnovu naseg pozitivnog iskustva od pre mesecak dana (dobismo vizu), mozemo da kazemo da od dokumentacije je potrebno samo ono sto je navedeno u drugoj koverti, i drago nam je zbog toga, jer silne novce, kao ni ujaka u americi, nismo imali. Imali smo samo adresu (validnu, od coveka koji nas zna) gde ce SSN da nam stigne. Cak i da smo imali nesto vise od dokumentacije (npr neku potvrdu iz banke), ne bismo imali priliku da je predamo, jer nam je covek trazio tacno ona dokumenta navedena u drugoj koverti, i mi smo ih, uredno, jedan po jedan predali. Smooth...
|
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=greenie;16276]Ima dosta dezinformacija na forumu u vezi sa dokumentacijom potrebnom za interfju (neki su cak pominjali i slike sa vencanja). Na osnovu naseg pozitivnog iskustva od pre mesecak dana (dobismo vizu), mozemo da kazemo da od dokumentacije je potrebno samo ono sto je navedeno u drugoj koverti, i drago nam je zbog toga, jer silne novce, kao ni ujaka u americi, nismo imali. Imali smo samo adresu (validnu, od coveka koji nas zna) gde ce SSN da nam stigne. Cak i da smo imali nesto vise od dokumentacije (npr neku potvrdu iz banke), ne bismo imali priliku da je predamo, jer nam je covek trazio tacno ona dokumenta navedena u drugoj koverti, i mi smo ih, uredno, jedan po jedan predali. Smooth...[/QUOTE]
Jel ste se vi vencali pred intervju?
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Lekarksi pregledi - iskustva | landlord | Uputstva za dobitnike | 926 | 07.12.2021 12:29 |
iskustva sa USAFIS-om | boba i sale | Vaša strana | 12 | 22.12.2014 14:19 |
Intervjui - iskustva od ranije | landlord | Intervju (interview) - Ambasada | 337 | 12.05.2011 23:42 |
savet..vasa iskustva... | nelson | Vaša strana | 3 | 09.06.2009 11:47 |
DV2009 - Iskustva i intervjui iz sveta | landlord | Stare teme | 7 | 08.10.2008 22:58 |
![]() |